Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

İki Kahraman Köpek ! (19/09/2007)
Ankara’da bomba yüklü minibüsü bulan ’Rocky’ ve teyit eden ’Maksi’ adlı özel eğitimli köpekler, tüm ekibi ihya ettiler. Bu iki köpek ve Köpek Eğitim Merkezi ödüllendirilecek.

Ankara’yı büyük katliamdan kurtaran hassas burunların eğitimcileri ile zimmetli polis memurlarının da taltif alacakları açıklandı.

K-9’lardan kaçmıyor.

Polis teşkilatında görevli K-9 köpeklerin 2006’da ’kokladıkları başarıları’ ise şöyle açıklandı: 1872 kilo eroin, 1458 kilo esrar, 97,5 kilo afyon, 20 bin 899 gram A-4 patlayıcı, 13Glock tabanca, 26 Glock şarjörü ve çok sayıda mermi.

Bomba uzmanı köpekler 20 bin çeşit patlayıcıyı tanıyor.

Başkentte hafta başında 300 kilo patlayıcıyı bularak bir faciayı önleyen özel eğitimli köpekler Rocky ve Maske'nin 20 bin çeşit patlayıcı maddeyi tanıdığı bildirildi. Başkentte hafta başında 300 kilo patlayıcıyı bularak bir faciayı önleyen özel eğitimli köpekler Rocky ve Maske'nin 20 bin çeşit patlayıcı maddeyi tanıdığı bildirildi. Rocky ve Maske, Köpek Eğitim Merkezi'ndeki gösteride bir araca saklanan TNT patlayıcıyı buldu. Gölbaşı'ndaki merkezde uyuşturucudan, cesede, patlayıcıdan rehine kurtarmaya kadar çeşitli operasyonlar için köpek eğitiliyor. Türkiye'nin ilk terör olaylarına karşı rehine kurtarma köpekleri 2008 başında göreve çıkacak.

Ankara'da bomba yüklü bir aracın bulunmasını sağlayan Rocky ve Maske köpeklerin eğitildiği Emniyet Genel Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi, Gölbaşı'ndaki tesislerin kapısını basına açtı. Merkez'de terör olayları, rehine, uyuşturucu ve ceset bulan birçok köpek eğitildiği açıklandı. Merkezde ilk olarak köpeklerin günlük antrenmanlarında yaptıkları çalışmalar gösterildi. Merkezde eğitilen Kont adlı rehine kurtarma köpeği ilk olarak günlük yapılan kondisyon çalışmalarını gösterdi. Eğitmen eşliğinde barikatları aşan, köprüden tünelden geçen Kont, daha sonra elinde silahla bir kişiyi rehin alan zanlıyı etkisiz hale getirme gösterisi yaptı. Köpekler hakkında bilgi veren eğitmen Serdar Sarıoğlu, bu köpeklerin özel seçildiğini ve 8 yaşına kadar görev yapabildiğini açıkladı. Köpeklerin çok özel bir çalışmayla seçildiğini dile getiren Sarıoğlu, "Şu anda terör olaylarına karşı özel operasyon köpeklerini eğitiyoruz. Bu köpekler 2008 başında görev yapmaya başlayacak ilk özel operasyon köpekleri olacak." dedi.

Kahraman köpekler, kurstan 90'la mezun.

Kurtuluş çok katlı otoparkına bırakılan minibüsteki patlayıcıyı bularak büyük bir faciayı önleyen kahraman köpekler Rocky ve Maske'nin dedektör kursundan 90 puanla mezun olduğu ortaya çıktı.

15'er kiloluk ithal mama ile beslenen dedektör köpeklerin aylık mama masrafları 450'şer YTL. Rocky bombalı aracı tespit ettiğinde eğiticisi tarafından oyuncak ile ödüllendirilmiş. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Gölbaşı'ndaki Köpek Eğitim Merkezi'nde yetiştirilen dedektör köpekler dün basının karşısına çıktı. Rocky, eğitmeni Erkan Başpehlivan, Maske de eğitmeni Mehmet Fırat Günyüzü ile Kurtuluş Otoparkı'nda buldukları bombayı nasıl tespit ettiklerini gazetecilere tatbikatta gösterdi. Araçta bombayı tespit eden dedektör köpekler, anında yere oturarak bomba alarmı verdi. Rocky ve Maske'nin 2005 ve 2006 yıllarında Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen 7. ve 9. dönem patlayıcı detektör köpeği ve eğiticisi temel eğitim programında idarecileri ile birlikte eğitilerek 90 ve üzerinde sınav notları ile sertifika aldıkları öğrenildi.

Bombacı köpeklerden sonra 'Banknot' ve 'Koku' köpekleri geliyor.

Ankara'da 300 kiloluk patlayıcıyı bularak büyük bir faciayı önleyen bombacı köpeklerden sonra emniyet, önümüzdeki yıllarda kaçakçılıktan elde edilen kara parayı ve olay yerindeki delillerin kokusundan suçluları tespit edecek koku köpeklerini eğitecek.

Uyuşturucu bulmakta kullanılan köpeklerden sonra Ankara'da bomba yüklü araçtaki patlayıcıyı bulan köpekleri eğiten emniyet, gelecekte farklı alanlarda da uzman köpek yetiştirecek. Başkent'teki patlayıcıları bularak çok önemli bir görevi yerine getiren Rocky ve Maske adlı köpeklerin eğitildiği Gölbaşı'ndaki Köpek Eğitim Merkezi'nde bugünlerde rehine kurtarma ve terör olaylarında kullanılması planlanan özel operasyon köpekleri eğitiliyor. Silaha karşı duyarlı olan köpekler, herhangi bir rehine olayında rehin alınan kişiye değil, direkt olarak silah taşıyan suçluya yönelerek etkisiz hale getiriyor.

Tüm Duyuru ve Haberler