Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Tatilciler 600 Kedi ve Köpeği Terk Etti (18/12/2007)

Turizmin gözde merkezlerinden Bodrum’da, yaz aylarında sokakta bularak villalarında besledikleri kedi ve köpekleri, yaz bitiminde sokağa terk ederek giden tatilciler, hayvanseverleri isyan ettirdi.

Turistik ilçe ve beldelerinde yaklaşık 600 kedi ve köpeğin tatilciler tarafından terk edildiği belirtildi. Kentte 15 yıldır sahipsiz hayvanların gönüllü bakıcısı olan Bodrum Hayvan Hakları Derneği’nin Amerikalı üyesi Rose Mary Taramantano, aralarında Kangal, İngiliz seteri, kaniş, buldog, Sibirya kurdu ve terrier cinsi, insanlara çok sadık ve yardımcı köpeklerin de bulunduğu birçok hayvanın hayata küstüğünü, hatta bazılarının sahiplerinden ayrılığa dayanamayarak intihar ettiğini söyledi.

Taramantano, "İnsanlar tatillerini geçirdikleri Bodrum’da 4- 5 ay sevgilerini verdikleri köpekleri terk edip giderken arkalarında ne tür bir yıkım bıraktıklarının farkında bile değil" dedi.

Tüm Duyuru ve Haberler