Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Hayvanlar için soyundular (16/01/2008)

Hayvan haklarını savunan PETA örgütü, şu sıralar kürk ticaretine karşı çıkan kampanyasıyla dikkat çekiyor. PETA’nın kampanyasına destek vermek için ünlüler soyunmaya devam ediyor.



1980 yılında kurulan PETA (People For the Ethical Treatment of Animals-Hayvanlar İçin Ahlaklı Yaklaşım) dünyada en faal hayvan hakları örgütlerinin başında geliyor. Hayvanların yenmemesinin, giyilmemesinin, deney yapılmamasının ve eğlence amaçlı olarak kullanılmamasının gerektiğini savunan PETA, hayvan haklarının korunması konusunda bir çok ulusal ve uluslararası proje ve kampanyanın da başlatıcısı.

PETA kár amacı gütmeyen bir kuruluş. ABD’de atlara kötü muamele eden en büyük çiftliği kapattırması ya da Amerikan Ordusu’nda hayvanların atış deneylerinde kullanılmasının yasaklattırılmasıyla da popüler. PETA’nın hayvan koruma alanındaki başarıları sadece bu iki örnekle sınırlı değil kuşkusuz. Amerikan Anayasa Mahkemesi’nin deney hayvanlarına yapılan kötü muamele nedeni ile hayvanseverlerden yana karar vermesinde de PETA başrol oynadı. PETA’nen en önemli özelliği ise ünlülerle girdiği işbirliği.



Birçok sinema ve müzik yıldızı PETA için objektiflerin karşısına çıplak çıkabiliyor. Örgüt şu sıralar "kürk ticareti"ne ağırlık veren kampanyaları ile adını sıkça duyuruyor.

Tüm Duyuru ve Haberler