Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

1 Milyona Yakın Hayvan Deneye Tabi (12/08/2007)

Belçika'da geçen yıl 756 binden fazla hayvanın, ilaç kalite kontrolü ve tıp ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuvar deneylerinde kullanıldığı bildirildi.

Belçika'da geçen yıl 756 binden fazla hayvanın, ilaç kalite kontrolü ve tıp ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuvar deneylerinde kullanıldığı bildirildi.

Federal Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, özel sektör ve üniversitelerdeki 386 laboratuvarda her gün 2 binden fazla hayvan üzerinde çeşitli deneyler yapıldığı belirtilirken, söz konusu hayvanların çoğunlukla maymun, tavşan, fare, balık ve kuşlardan oluştuğu, kedi ve köpek sayısının düşük düzeyde tutulduğu bildirildi.

Bakanlık, deneylerde kullanılan hayvan sayısının, insan hastalıklarına yönelik araştırmaların gelişmesine paralel olarak arttığını, bu araştırmaların yeni aşı ve ilaç üretimine katkı sağladığını, yeni hastalıkların teşhisinde de yararlı olduğunu açıkladı.

Hayvanlar üzerinde laboratuvar deneylerinin çok sıkı kontrol altında yapıldığını bildiren yetkililer, Belçika'da kozmetik ürünlerine yönelik araştırmalarda hayvanların kullanılmasının yasaklandığını hatırlattı.

AB ülkelerinde her yıl 10 milyon hayvanın laboratuvarlardaki deneylerde kullanıldığı belirtiliyor.

Tüm Duyuru ve Haberler