Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

49'un Karekökünü Bilen Köpek (12/08/2007)
Kadıköy'de yaşayan Cemal Doğan'ın köpeği Zıpkın görenleri şaşırtıyor. Sahibinin talimatlarına bire bir uyan köpeğin en önemli özelliği ise karekök hesaplaması. 49'un, 25'in, 4'ün karekökünü bilen köpek, çıkan sonuçla başka bir sayıyı da çarpabiliyor. Bu bilgisini ise havlamalarıyla ifade ediyor. Zıpkın'ın başka bir özelliği ise sahibiyle birlikte motorsiklet kullanabilmesi.

Kadıköy'de ikamet eden Cemal Doğan doğumundan itibaren özel bir eğitime tabi tuttuğu Zıpkın isimli 14 aylık köpeğinin marifetleri görenleri şaşırtıyor. Doğan, Zıpkın'a sayıların kareköklerini Pavlov yöntemiyle öğretmiş. Uzun uğraşlar sonucu köpeğine bu özelliği kazandırdığını söyleyen Doğan, "Ona ödül vererek sesime alıştırdım. 49'un karekökünü öğertmeye çalışırken, 7 defa havlamasını istedim. 6 defa havladıysa ödül vermedim. O da sesin anlamını öğrenerek cevap vermeye başladı." dedi.

Tüm Duyuru ve Haberler