Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Kısırlaştırmanın faydası (06/10/2007)

Pamukkale Üniversitesi'ne (PAÜ) bağlı Sokak Hayvanları Kliniği'nin veteriner hekimi Karen Özel, köpeklerin kısırlaştırılarak sokağa bırakılması halinde sayılarının beş yılda yüzde 70 azalabileceğini söyledi.

PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Zafer Özel'le altı yıl önce evlenerek Denizli'ye yerleşen İskoçyalı Özel, kendini sokak hayvanlarına adadı. Veteriner olması dolayısıyla bir proje hazırlayıp PAÜ'ye sunan Özel'i, üniversite de iki oda vererek destekledi. Burada gönüllü olarak çalışan Özel, odaları sokak hayvanları kliniğine çevirdi.

Hayvanları kısırlaştırmak için İskoçya'dan bağış olarak malzeme ve ilaçlar alan Karen Özel'in projesine, daha sonra Denizli Belediyesi ve Denizli Hayvanları Koruma Derneği de destek verdi.

Tüm Duyuru ve Haberler