Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Köpekler için Almanca öğrenecekler (15/01/2008)

İngiliz polisi, İngiltere'ye getirilen Alman kangal köpeklerinin İngilizce komutları anlamaması nedeniyle, Almanca öğrenmeye başlayacak. Polis, köpeklerle iletişim kurmak için köpeklere "Otur", "Gel", "İzle", "Bekle" gibi verilen belli başlı komutların Almancasını öğrenecek.


Birleşik Krallığın farklı yerlerinde hizmet veren toplam 16 polis biriminde Almanca öğretileceğini dile getiren yetkililer, verilen eğitim ile Almanya'dan ithal edilen köpeklerin polis emirlerini anlayacağı bildirildi. Almanya'dan İngiltere'ye ithal edilen her bir köpeğin 2 bin Sterline malolduğunu söyleyen polis yetkilileri, köpeklerin eğitimden geçmiş, itaat kavramını kavramış ve suçluları aramada deneyimli olduğu için, köpeklere verilen fiyatın uygun olduğunu dile getirdi.

Köpeklerle çalışacak olan görevlilerin köpeklerin anlayacağı dilden konuşmasının önemine değinen yetkililerden biri, "Köpeklere anlamadığı bir dilde "İzle" komutu verirseniz, köpek sizi anlamaz ve hareket etmez" diyerek polislerin Almanca öğrenmesinin önemli olduğunu vurguladı. İngiliz "Daily Telegraph" gazetesinde çıkan habere göre, ilk aşamada Almanca öğrenecek olan İngiliz polisi, uzun vadede Alman köpeklerinin İngilizce komutlarını da anlamasını sağlamayı hedefliyor.

Tüm Duyuru ve Haberler