Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Ortaçağ Canavarları 60 Binini Katletmiş (23/11/2007)

Ortaçağ'dan bu yana halen devam eden kara kedilerin uğursuz olduğu inancına karşı mücadele veren hayvan hakları örgütünün rakamlarına göre, geçtiğimiz yıl italya'da 60 bin kara kedi katledildi.

Ortaçağ’dan bu yana halen devam eden kara kedilerin uğursuz olduğu inancına karşı mücadele veren hayvan hakları örgütünün açıkladığı rakamlara göre, geçtiğimiz yıl İtalya’da 60 bin kara kedi katledildi.

İtalya’daki hayvan hakları derneği AIDAA’dan yapılan açıklamaya göre, dünyanın birçok ülkesinde kara kedilerin katledildiği ancak bu rakamın koyu Katolik inanca sahip İtalya’da daha yüksek olduğu belirtildi. AIDAA, ülkedeki binlerce kedinin ateşe atılarak katledildiğini belirtirken bunun önüne geçmek için ’Kara Kedi Günü’ ilan edilen 17 Kasım’da bir dizi çalışma yaptı. Ülkenin ilk ’Kara Kedi Günü’nde 200 noktada çalışmalar yapan grup, imza kampanyası başlatarak bu konuda somut önlemler alınması için mücadele verdi.

Kedileri sevmesiyle tanınan Papa 16.Benedikt’e, yüzyıllarca süregelen bu yanlış inanışla ilgili halkı bilinçlendirmesi için mektup gönderen grup, ’Katoliklerin ruhani liderinin kara kediler için harekete geçmesi mükemmel olur’ diye açıklama yaptı.

Tüm Duyuru ve Haberler