Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Köpek Ölümleri Valiliği Harekete Geçirdi (02/09/2007)

Kapıkule Sınır Kapısında Türkiye'ye yasa dışı yollarla sokulmak istenirken yakalanan ve daha sonra Edirne Belediyesi Kedi Köpek Evi'ne teslim edilen 50 yavru köpekten 26'sının ölmesi Edirne Valiliği'ni harekete geçirdi. Vali Nusret Miroğlu'nun talimatıyla hayatta kalan 24 köpek yavrusu barınaktan çıkarılarak Arseven ormanlık alanında koruma altına alındı.

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda geçtiğimiz hafta Türkiye'ye yasa dışı yollarla sokulmak istenirken Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yakalanan ve daha sonra Edirne Belediyesi Kedi Köpek Evi'ne teslim edilen 50 yavru köpekten 26'sının viral hastalığına kapılarak öldüğü iddiası hayvanseverleri olduğu gibi Edirne Valisi Nusret Miroğlu'nun da tepkisini çekti. Yaşanan köpek ölümlerine seyirci kalmayan Valilik harekete geçti ve barınakta hayatta kalan 24 yavru köpeği de koruma altına aldı.

Kedi Köpek Evi'ne gelen Valilik görevlileri buradaki 24 köpek yavrusunu alarak Karaağaç Mahallesi'nde bulunan Arseven ormanlık alanına götürdü. Buraya geçici olarak kurulan 2 ayrı kafese konan yavru köpeklerin bakımı da veteriner hekimlerin gözetiminde gerçekleşti.

Ölen 26 köpeğin dışkısını yediği tahmin edilen 8 yavru köpek ise diğer 16 köpekten ayrılarak tedavilerinin yapılması için farklı bir kafese konuldu. Veteriner hekimlerin gözetiminde olan 8 köpeğin bakımı ise özenle yapılmaya başlandı.

Kedi Köpek Evi'nden teslim alınan yavru köpeklerin yediemin olarak Valilik tarafından koruma altına alındığını belirten Vali Yardımcısı Abdülkadir Yazıcı, "Bundan sonra sınır kapılarında yakalanan hayvanlar Arseven Ormanı'nda onlar için hazırlanan yerlerde tutulacak. Şu an için yavru köpeklere geçici bir yer yaptık. Önümüzdeki günlerde hem yeni kafesler yapacağız, hem de burasını hayvanat bahçesine çevireceğiz"dedi.

Geçen hafta Kapıkule'de hayvan kaçakçıları tarafından Türkiye'ye sokulmak istenirken yakalanan yavru köpeklerden 26'sının viral hastalığından öldüğünü belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yaptığı yazılı açıklamada, "50 yavru köpek kaçak yollardan ülkeye sokulmak istenirken yakalanmış olup, yediemine alındıktan sonra Belediyemiz Kedi Köpek Evi tarafından teslim alındı. Köpekler gümrükten geçirilirken ses çıkartmamaları için kaçakçılar tarafından uyuşturulmuş. Çoğu yavru köpek virüs kapmış. 1 aylık köpekler olduğu için bunlara aşı vurmamız yasal olarak mümkün değil. 2 aylık olmadan yasa gereği aşı yapamıyoruz ve yavru köpekler anne sütünden mahrum kalıyorlar. Bunun sonucunda maalesef 26 köpek öldü. Ölümlerin ardından 24 adet köpeği Edirne Valiliği'ne teslim ettik. 24 köpeğin sağlık durumu şuan da iyi ve bir sıkıntı yok. Onlarında her an ölme ihtimalleri söz konusu. Maalesef yasal olmayan yollardan sokulan köpeklerin çoğunda hastalık oluyor. Edirne Belediyesi Kedi Köpek Evi'nde herhangi bir sıkıntı yok ve hiçbir ihmal yok. Yasal olarak tüm görevler yerine getirilmiştir. Hijyenik şartlar altında elimizden gelenin en iyisini yaptık" ifadelerine yer verdi.

Tüm Duyuru ve Haberler