Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Vejetaryen Kedi Hayrete Düşürüyor (18/09/2007)

Niğde'de et yerine sebze yemeyi tercih eden vejetaryen kedi görenleri şaşkınlık içerisinde bırakıyor.

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde ikamet eden emekli polis memuru Mustafa Akcan'ın (54) kedisi Fıstık, bütün kedilerin yaptığı gibi et yemek yerine karnını domates, salatalık ve kelekle doyuruyor. Tabağındaki doğranmış ve tuzlanmış salatasını büyük bir keyifle yiyen Fıstık isimli kedi görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. İki yıl önce oğlu Serhat'ın soğuk bir kış günü evine getirdiği kedinin bugün 3 yavrusuyla birlikte ailenin bir parçası olduğunu söyleyen Akcan, "Fıstık'ın evimize ilk geldiği gün sabah kahvaltısında peynir, yumurta verdik yemedi. Yemeyeceğini biliyoruz ama domatesten verdik, iştahla yediğini fark ettik. Ardından salatalık verdik onu da büyük bir iştahla yedi ve o günden sonra bizim Fıstık, et yerine sebze türlerini yemeyi tercih eder oldu" dedi.

Kedinin eve getirildiği ilk günlerden itibaren farklılığını hissettirdiğini söyleyen Akcan, "Daha yavruyken bile ihtiyacını gidermek için tuvalete gitti. Kedinin vejetaryen olduğuna inandım. Diğer sebze ve meyveleri yiyor mu bilemiyorum ama domates, salatalık ve kelek seviyor. Fıstık'ın 3 tane yavrusu var ancak bu yavrularda böyle bir durum söz konusu değil. Onlar sebze yemek yerine eti tercih ediyorlar. Fıstık kedi ise sebze yedikten sonra et türü herhangi bir yiyeceğe yaklaşmıyor, tiksiniyor. Günlük 2 domates, 2 salatalık yiyor. Ama doyana kadar yiyor. Normal kediler mutfaktan et çalar, bizim kedimiz ise mutfaktan domates çalıyor" diye konuştu.

Tüm Duyuru ve Haberler