Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Bomba Dedektör Köpekleri (18/06/2007)

Bomba dedektör köpekleri, Mersin Emniyeti'nin göz bebeği. Terör örgütlerinin metropol kentleri hedef alan saldırılarının artması emniyet güçlerini alternatif tedbirler almaya yönlendirirken, Mersin Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan bomba dedektör köpekleri Riko ve Toyson'un başarıları dosta güven, düşmana korku veriyor.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iken Mersin'e gönderilen Alman kurdu Riko ve Toyson'un eğitimleri, uzman personel tarafından sürdürülüyor. Geçmişte bu alanda büyük başarıları bulunan ve dünyadaki her türlü patlayıcıyı bulma özelliğine sahip bomba dedektör köpeklerinin gösterdiği performans, emniyet teşkilatını da mutlu ediyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün göz bebeği haline gelen Riko ve Toyson, günlük özel eğitimlerinin yanı sıra şehirde zaman zaman yapılan yol uygulamalarına da katılıyor. Eğitim çalışmalarında bir araç ya da herhangi bir bölgeye gizlenen en küçük bir patlayıcıyı dahi kısa sürede bulma yeteneğine sahip olduğu görülen bomba dedektör köpeklerinin, 2 yılda bir yeterlilik eğitiminden geçtiği belirtiliyor.

Köpeklerin eğitimiyle ilgili bilgi veren Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Hikmet Bulak, ülkede maalesef terörün özellikle son zamanlarda bir hayli artış eğilimi gösterdiğini ve bu konuyla ilgili olarak da terör gruplarının insanlığını yitirmiş bir takım hareket ve tavırlar içinde bombalama eylemlerine girişebildiklerini söyledi. Bunların örneklerinin geçtiğimiz günlerde de yaşandığını dile getiren Bulak, "Bu noktada bizim yeteri kadar uzmanlaşmış eğitimli personelimizin yanı sıra en önemli desteklerimizden birisi de bomba dedektör köpeklerimizdir. Bu köpeklerimiz çok özel bir eğitime tabi tutulmakta, doğumundan itibaren personelimizle adeta birlikte özleştirilmekte, onun bir parçası haline gelmektedir. Bu köpeklerimiz Ankara Gölbaşı'nda bulunan köpek eğitim merkezinde önemli bir eğitim aşamasından geçtikten sonra ilgili yerlere gönderiliyor. İlimizde de bomba dedektör köpekleri, uzman personel tarafından günlük eğitimleri yapılmaktadır. Biz önemli operasyonlarımızda köpeklerimizden istifade etmek suretiyle herhangi bir bombalı eylemlerin önüne geçmeye gayret gösteriyoruz" dedi.

Bu konuda oldukça başarılı olduklarını ve köpeklerin de son derece kabiliyetli olduğunu vurgulayan Bulak, "Bu yönde bizim gerek uzman personelimize, gerekse bomba dedektörü Alman kurdu köpeklerimize güvenimiz vardır. Halkımızın da güvenmesini istiyoruz. Bu köpeklerin dünyadaki her türlü bombalara karşı duyarlılığı vardır, hepsini bulabilme özelliği mevcuttur. Gerek plastik patlayıcılar olsun gerek el yapımı patlayıcılar olsun, her türlü patlayıcıyı rahatlıkla bulabilmektedirler" diye konuştu.

2007 Haziran Sondakika.com

Tüm Duyuru ve Haberler