Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Sahibinin iyi bakmadığı köpeğe el kondu (09/04/2007)
Geçici bir hevesle hayvan edinip sonra kaderine terk edenlere kötü, hayvanlara iyi bir haber. Eskişehir'de iyi bakmadığı için köpeği elinden alınan köpek sahibi, üstüne 305 YTL de para cezası ödeyecek. Terrier cinsi beş yaşındaki köpek, Sümer Mahallesi'ndeki tek katlı bir evin bahçesinde, aylardır bağlıydı. Durumu görenler, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği (EHKD) Başkanı Ayten Tutkun'u haberdar etti. Tutkun da şikâyeti İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bildirdi. Müdürlük, soğukta ve sıcakta bahçede açıkta bırakılan köpeğe 'el koydu'.

Üç köpek daha alınmış
Tutkun, köpeğe, Hayvanları Koruma Kanunu'nun 'hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal eden kişilere idari para cezası verilir ve hayvana yetkili makam veya mercice el konulur. Hayvan, bakımevinde koruma altına alınır veya yeniden sahiplendirilir' hükmü gereği el konulduğunu söyledi. Son bir yılda bu nedenle üç köpeğin sahiplerinden alındığını belirten Tutkun, şimdi terrier'e ev arıyor: "Köpek muayene edildi, tıraş oldu, aşıları vuruldu. Hâlâ bağlıymış gibi davranış bozukluğu vardı. Köpeği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerinden alıp geçici olarak, yönetim kurulu üyemiz Melike Şenocak'ın evine yerleştirdik. Şimdi yeni yuva arıyoruz."

DHA/ESKİŞEHİR Radikal 30 Mart 2007

Tüm Duyuru ve Haberler