Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Pitbull besleyene 3 bin YTL ceza (12/08/2007)
İzmir’de pitbull terier cinsi köpek besleyen 3 kişiye 3.290 YTL para cezası verildi.

İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, üretimi, sahiplendirilmesi, satışı, takas edilmesi yasak olan Pitbull cinsi köpek besleyen 3 kişiye 3 bin 290’ar YTL idari para cezası verildiğini açıkladı. Çiğli’de 22 Temmuz’da Pitbull cinsi bir köpeğin, önce başka bir köpeğe sonra da insanlara saldırdığını bildiren Tatar, olayla ilgili “Türk Ceza Kanunu’nun 177. maddesinde yer alan ’Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması’hükmüne göre” suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yasa çıkmadan önce pitbull sahibi olanların köpeklerini kısırlaştırmakve bu köpeğe sahip olduğunu bildirmek zorunda olduklarını hatırlatan Tatar, “2004’ten sonra bu tür hayvanların sahiplenme, satış ve üretimin yasaklandığını, yasakları ihlal eden kişilere hayvan başına 3 bin 290 YTL idari para cezası ve hayvana el konulmasının öngörüldüğünü” vurguladı. Tatar, Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde 2004 yılından bu yana toplam 20 bin 706 YTL idari para cezasıuygulandığını kaydederek, şu bilgileri verdi: “2004’ten bugüne kadar hayvana işkence ve kötü muameleden 4 kez idari yaptırım kararı uygulandı. Horoz dövüşlerine ilişkin ve hayvandan kaynaklanan çevreye rahatsızlık nedeni ile birer idari yaptırım kararı verildi. Hayvanı öldürme nedeniyle 2 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulurken, trafik kazası nedeniyle 1 kişiye idari yaptırım kararı uygulandı.”

Son kurban Öykü Serter

Sunucu Öykü Serter, geçtiğimiz günlerde İstanbul Kuruçeşme’deki evinin bahçesinde komşusunun pitbull cinsi köpeğinin saldırısına uğramış, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Art niyetliler saldırgan yapıyor.

Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri Aynur Altun ise Hayvanları Koruma Kanunu’na göre bu tür hayvanların beslenmesinin yasak olduğunu, ancak dışarıdan kaçak olarak getirildiklerini belirtti. Pitbulların “dövüşçü” olmadığına dikkati çeken Altun, yanlış yetiştirme tarzları nedeniyle bu hayvanların tehlikeli olabildiğini söyledi. Altun, kuvvetli çene yapılarına sahip Pitbulların “art niyetli insanlarca” saldırgan özellikte yetiştirildiğini ifade ederek, yavru döneminde uysal yetiştirilen pitbulların tehlikeli olmayacağını, saldırgan özellikli olanların da mutlaka ağızlıkla gezdirilmesi gerektiğini kaydetti.

Doğasında saldırganlık yok.

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Nebiha Deprem de pitbullar’ın saldırgan olmalarının nedenin eğitim şekilleri olduğunun altını çizdi. Hayvanların doğasında saldırganlık olmadığını belirten Deprem, tehlikeli olarak kabul edilmeyen köpeklerin de duruma göre ısırabileceğini, saldırganlaşabileceğini kaydetti. Deprem, “Doğru yetiştirilen pitbullar tehlike arz etmez” dedi.

Tüm Duyuru ve Haberler