Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Sokak Köpeklerine Psikolojik Tedavi (05/12/2007)

Türkiye'nin en büyük hayvan barınaklarından biri Diyarbakır'da hizmete girdi. Merkezde toplanacak sokak köpeklerinin psikolojileri düzeltildikten sonra doğal ortama bırakılacağı belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 500 bin YTL harcayarak 15 dönüm arazi üzerine 550 hayvan kapasiteli bir köpek rehabilitasyon barınağı kurdu. Elazığ yolu üzerinde kurulan Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen sokak köpekleri, öncelikle veteriner hekim kontrolünde muayene edilip kuduz başta olmak üzere çeşitli enfeksiyon hastalıklarına karşı gerekli önlemler alınıyor, daha sonra kısırlaştırılarak rehabilite ediliyor. Merkezde çeşitli kategoriler halinde ayrı barınaklarda tutulan 100'e yakın sokak köpeği, 7. Kolordu Komutanlığı'ndan gelen artık yemeklerle besleniyor.

Bölgenin en büyüğü, Türkiye'nin de sayılı hayvan barınaklarından birini inşa ettiklerini belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanı Veterenir Hekim Nedim Yaşlı, "Hayvanların kendilerini doğal ortamda hissedecekleri bir alan oluşturduk. Yavrulu anneler, küçük, büyük ve zayıf hayvanlar olmak üzere ayrı alanlar oluşturduk. Bu vesile ile hem hastalık yayılmayacak hem de hayvanlar ölüm tehlikesi yaşamayacak.

Sokaklardan topladığımız tüm köpeklerin kayıtlarını tutuyoruz. İç-dış parazit mücadeleleri yapıldıktan sonra eğer varsa hayvanları, başta kuduz olmak üzere diğer ağır iltihaplı hastalıkları birbirlerine bulaştırmalarını engellemek amacıyla karantinaya alıyoruz. Çıkardığımız özel kimlikleri tedavisi biten köpeklere takıyoruz. Rehabilite olan ve psikolojileri düzelen köpekleri vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çoban, bekçi ve ev köpeği olarak ücretsiz vereceğiz. Hayvan sevgisi olup da evde köpek besleyemeyen vatandaşlar barınağa gelip kendilerine bir hayvan seçebilir. Biz burada besleriz, onlar zaman zaman gelip ziyaret edebilir" diye konuştu.

Barınakta görevli personelle duygusal bağlar geliştirip rehabilitasyon ve kısırlaştırma sürecinden geçen köpeklerin psikolojisinin değiştiğini vurgulayan Yaşlı, "Köpekler agresif bir pozisyondan daha duygusal hale gelecekleri için sokaklarda insanlara zarar vermeyeceklerdir. Tabii aynı zamanda insanların sokakta yaşayan hayvanlara zulmetmemesi için çeşitli kampanyalar yürüteceğiz" dedi.

Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi 28 Kasım'da törenle açılacak.

Tüm Duyuru ve Haberler