Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Sokak hayvanları artık korkutmayacak (24/02/2008)

Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, yeni çıkan hayvanları koruma yasası kapsamında vatandaşların sokak hayvanlarından korkmayacaklarını belirtti.

Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, Konya'da uzun yıllardan bu yana başıboş hayvanları toplama, barındırma ve sahiplendirme çalışmaları yapıldığını belirterek, "Henüz hayvanları koruma kanunu çıkmadan önce şehrimizde kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte, 'Başıboş Hayvanların Rehabilitasyonu' projesi başlattık. Bu çerçevede Türkiye'nin ilk Başıboş Hayvanları Toplama ve Barındırma Merkezi yapılmıştır.

1996 yılından bu yana hizmet veren merkezde bugün bin 500 köpek ve 100 civarında kedi barınmaktadır. Buraya belediyelerimizin toplama ekipleri tarafından getirilen sahipsiz güçten düşmüş ve hasta köpekler tedavi edilmekte, kuduz aşılaması ve parazit ilaçlamaları yapılmaktadır. Sağlığına kavuşan ve parazitlerden arınmış köpek ve kediler sahiplendirilmektedir. Her yıl ortalama 500-600 köpek ve 20-50 civarında kedi sahiplendirilmektedir" dedi.

Ümit Börü, yeni çıkan hayvanları koruma yasasıyla birlikte artık vatandaşların sokak hayvanlarından korkmayacağını ifade ederek, "Çıkan yasayla beraber barınaktaki hayvanlar kısırlaştırılarak kulağına küpe ve çip takıldıktan sonra sokağa bırakılacak. Kısırlaştırılan hayvanlar böylelikle çevredeki insanlara saldırmayacak. Vatandaşlar kulağında küpe olan sokak hayvanlarından korkmayacaklar" diye konuştu.

Tüm Duyuru ve Haberler