Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Ankara, 2007’nin ilk hayvan katliamı (02/02/2007)

2006 yılında Mamak, Kutludüğün ve Portakal çiçeği katliamlarıyla dünya basınına da konu olan Başkent Ankara 2007'nin ilk ayında da toplu bir katliama sahne oldu. 10 yıldır Oran sitesinin yanında ODTÜ ormanında hayvanseverler tarafından bakılan 30’a yakın köpek kaybolurken, çevrede bazı köpekler de ölü bulundu.

2007 yılının ilk hayvan katliamı Oran sitesinin yanındaki ODTÜ ormanında yaşandı. Hayvanseverler tarafından bakılan 30'a yakın köpek kayıp, başka köpeklerden bir kaçının da ölüsü bulundu. 2006 yılında Mamak, Kutludüğün ve Portakal çiçeği katliamlarıyla manşetlerde yer alan Ankara 2007'ye toplu bir katliamla girdi.

Yağan kar nedeniyle ormandaki diğer köpek ölülerini bulmakta zorlandıklarını bu nedenle katledilen hayvan sayını net olarak bilemediklerini söyleyen DOHAYKO-Ankara adına konuşan Şafak Yeşilyurt, "10 yıldır Oran sitesinin yanında ODTÜ ormanında bakılan köpekler yok oluyor. Yaklaşık iki ay önce seri şekilde yapılan toplu zehirlemeler bitmiyor, çalışmalar sonuç vermiyor katil durmuyor" dedi. Hayvanseverleri uyaran Yeşilyurt şöyle konuştu: "Daha önceki tecrübelerimizden dolayı lütfen, baktığınız köpeklere daha sık yemek verin aç kalmasınlar. Ormanda köpeklerinizi gezintiye çıkarmayın. Önceki gün ormanda sahipli Bir Dalmaçyalı da zehirlenme sonucu yaşamını yitirdi. Gözünüzü kulağınızı açın. Şüpheli ölümlerle, toplu ölümlerle karşılaşmanız halinde lütfen bize ulaşın.

Hayatta kalan tek bir anne var onu zehirlenmeden olay yerinden almak için Çankaya Belediyesi ekipleri işe koyuldu. Dün ise başka yavrular yine ormanda köpeklere bakan gönüllüler tarafından Çankaya Belediyesi Barınağına gönderildi. Yasal yolları denedik, otopsi sonuçlarını aldık katili durduramıyoruz."

Deniz BİLİROĞLU Hürriyet Gazetesi, Ankara

Tüm Duyuru ve Haberler