Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Kangal İçin Sıra Veriyorlar (31/07/2007)

Türkiye'nin safkan Arap atı yetiştiriciliğinin önde gelen merkezlerinden Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı Karacabey Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen "Akbaş" ve "Karabaş" cinsi kangal köpeği yavrularını satın alabilmek için 450 kişi sırada bekliyor. Tarım İşletmesi'nin kangal yetiştiriciliğinin ardından Bursa ve ilçelerinde de bu işe merak salan kuruluşların sayısında artış olduğu bildirildi. Tanesi 500 YTL'den faturalı ve resmi yavru köpek almak isteyenlere 8 ay ila 12 ay arasında süre verildiği bildirildi.

Fiyatı 500 YTL'ye çıkartılan yavru kangallar 250 kelimeyi hafızasında tutabiliyor. Bekçilik içgüdüleri sebebiyle çiftlik, fabrika ve villa sahiplerinden büyük talep gören kangal köpeklerinin Karacabey'de de yetiştirilmelerinin temel sebebi, soğuk hava şartlarına alışık olan bu köpeklerin daha ılıman ortamlarda da yaşayabilmelerini sağlamak. Karacabey'de yetişen köpeklerin Akdeniz, Ege ve Marmara'nın rutubetli ortamlarında yaşama şansının Sivas köpeğine göre çok daha fazla olduğunu bildiren kangal yetiştiriciliğinden sorumlu Vakkas Karaoğlan, nüfus kayıtları titizlikle tutulan ve safkan özellikleri bozulmadan yetiştirilen kangal köpeği yavrularının, 45 günlük olunca satışa çıkarıldığını söyledi.

Vakkas Karaoğlan, işletmede yetiştirilen köpeklere büyük talep olduğunu belirterek, almak için sıraya girenlerin aylarca beklemek durumunda kaldıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Sahibinin komutlarını yerine getirmesi ve çocuklara kesinlikle saldırmaması, bu köpeklerin tercih edilmesinde önemli yer tutuyor. Kangal köpekleri zeki hayvanlar.Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre hayvanlar 250 kelimeyi hafızasında tutabiliyor. Yavru köpeklerin nüfus kayıtlarını çok iyi tutuyoruz. Akraba köpeklerin çiftleştirilmesine izin vermiyoruz. Dışarıya da çift olarak yavru kardeş satmıyoruz"

Türkiye'de 1940'lı yıllardan itibaren Tigem'in Ulaş işletmesinde, 1992 yılından beri de Karacabey'de Akbaş ve Kangal üretimi yaptığını hatırlatan Karaoğlan, kendilerinden faturalı köpek alanların bunları yurtdışına da çıkardığını, yurtdışından da büyük talep aldıklarını sözlerine ekledi.

Tüm Duyuru ve Haberler