Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Öldürmenin bahanesi: Şikayet vardı!!! (04/09/2008)

Bolu Belediyesi bir ailenin beslediği ‘Beyaz’ ve altı yavrusu olan ‘Lessi’ adlı köpekleri zehirli iğne ile zehirliyerek öldürdü. Zabıtanın olayla ilgili açıklaması ‘Mahalleli şikayet ediyordu’ oldu.

İSTANBUL - Radikal Gazetesi’nde yer alan ‘Bolu Belediyesi köpekleri katletti’ başlıklı habere göre, Bolu Belediyesi bir ailenin evlerinin bahçesinde beslediği köpeklerini zehirli iğneyle vurarak öldürdü. Söz konusu haberde zabıtanın olayla ilgili ‘Mahalleli şikâyet ediyordu’ açıklaması ‘ibretlik’ olarak yorumlandı.
Haberin devamı

Bolu Belediyesi ekipleri, Aşağısoku Mahallesi’nde oturan Durmuş Dağ’ın bahçesinde beslediği ‘Lessi’ ve ‘Beyaz’ adlı köpekleri zehirli iğne ile vurarak katletti. Durmuş Dağ oğlu Oğuzhan’ın telefonla araması üzerine eve geldiğinde bahçede can çekişen köpekleri görünce şoke oldu.

Sokakta bulduğu köpekleri sahiplenerek yetiştiren Durmuş Dağ, hayvanları hayata döndürebilmek için çaba göstersede fayda etmedi, Beyaz ve Lessi öldü. Ölen Lessi adlı köpeğin altı yavrusu vardı. Durmuş Dağ, ölen köpekleri ve yavrularını alarak Bolu Belediyesi’nin önüne gitti.

Habere göre Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, hayvanları mahallelinin şikâyeti üzerine uyuttuklarını söyledi. Durmuş Dağ’ın köpeğin yavrularının annesiz kaldığını söylemesi üzerine yavrular belediyeye ait köpek barınağına götürüldü.

Belediyenin mahallelerinde 15 sokak köpeğini zehirli iğne ile vurarak öldürdüğünü belirten Durmuş Dağ şunları anlattı: “Bolu Belediyesi evimin bahçesinde duran iki köpeğimi sokak köpeği sanarak vurmuş. İki sene önce sokakta bulduğum ve sahiplendiğim köpeklerimi maalesef kurtaramadık. Zabıta ekipleri sadece benim köpeklerimi değil, bizim mahallede 15’e yakın köpeği katletti. Ailece çok üzüldük, oğlumun ağlamaktan gözleri şişti. Mübarek ramazan günü nasıl böyle insafsızca hareket ediyorlar anlamadım. Halka hizmet için var olan bir kurum, dışarıda canlıları katlediyor. Bu ne bizim dinimizde, ne kültürümüz de var” dedi.

Tüm Duyuru ve Haberler