Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Sara Hastası Köpeğe Şefkat (31/07/2007)

Sinop'ta sara hastası bir köpeğe vatandaşlar sahip çıktı.

Sinop Belediyesi'ne ait Köpek Rehabilitasyon Merkezi ve Barınma Evi'nde kısırlaştırılması ardından doğal ortamına salınan 7 yaşındaki sara hastası köpeğin belirli aralıklarla geçirdiği kriz anında yardımına Rauf Erşahin adlı eczacı koşuyor. 'Safiye' adını verdiği köpeğinin sara hastalığı nedeniyle sık sık hastalandığını belirten Rauf Erşahin, defresif ve sara hastalıklarında en önemli tedavinin sevgi olduğunu söyledi. Erşahin, "Hayvanlar açısından da aynen insanlarda olduğu gibi bu tip hastalıklarda sevgi çok önemli. Safiye'yi tıpkı anne şefkatiyle tedavi ediyor, hastalandığında müdahale ediyoruz. Bu hayvanlar yalnız yaşıyorlar. Çoğu kez insana ihtiyaçları var" dedi.

Sara hastası köpeğe uyguladığı ilk yardım yöntemini anlatan Rauf Erşahin, "Safiye'nin sara krizi tuttuğunda soğan koklatıp ayılmaya yakın başına ve boynuna soğuk su dökerek dişleri arasına kalem gibi sert çisim koyuyorum" diye konuştu.

Tüm Duyuru ve Haberler