Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Ücretsiz Kuduz Aşısı - Manavgat (25/11/2008)

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Özaslan, evcil köpek ve kedilere ücretsiz kuduz aşısı yapacaklarını bildirdi. Aşılama çalışmasının 18-28 Kasım tarihleri arasında veteriner hekimleri tarafından belediyenin zemin katında yapılacağını belirten Özaslan, aşı sonrası her hayvana kimlik kartı vereceklerini söyledi.

Dünyaca ünlü turizm şehrinde sokak ve evcil hayvan kuduz aşısı çalışmasına özel önem verdiklerini belirten Özaslan, böylece aşılama çalışmasıyla ilçedeki evcil kedi ve köpek sayısını tespit edeceklerini söyledi. 2007 yılında belediyenin 500 evcil kedi ve köpeğe kuduz aşısı yaptığını belirten Özaslan, bu yılda aynı rakamda olmasını beklediklerini söyledi. Özarslan, "Aşı çalışmasıyla evcil hayvanların sağlıklı yetiştirilmesini sağlayacağız. Hayvan sahiplerine vereceğimiz aşı karnesiyle bundan sonra aşılarını düzenli yapacak. Evlerinde kedi ve köpek besleyen herkesin kendi ve hayvanlarının sağlığı için aşıları yaptırmasını istiyoruz" diye konuştu.


Özaslan, kanun gereği ev ve iş yerinde pitbul cinsi köpek besleme ve yavru edinmenin yasak olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Manavgat Tarım İlçe Müdürü Sadık Ay, Manavgat'ın 78 köyü ve 8 beldesinde güz dönemi kuduz aşısı çalışmasına başladıklarını söyledi. 5 yıldır Side'de yerleşik yaşayan Belçikalı hayvan sever Petra Nancy Dam, her yıl 20 kedi ve köpeği, ücretsiz aşı yaptırdığını söyledi.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı

Tüm Duyuru ve Haberler