Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Köpekler Gezmeye, Atıklar Poşetle Çöpe (17/04/2008)

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği'yle ortaklaşa, mesken dışında dolaştırılan hayvanların dışkılarının sahipleri tarafından temizlenmesi amacıyla, "Köpekler gezmeye, atıklar poşetle çöpe" sloganıyla bir kampanya başlattı.

Bu şekilde, açık yerlerde sahipleri tarafından dolaştırılan hayvanların çevreyi ve halk sağlığını tehdit etmesini önleyici tedbirlerin alınması hedefleniyor.

Kampanya kapsamında Belediye tarafından hazırlanan dışkı torbaları ve kürekleri, Kültürpark Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün Küçük Hayvan Polikliniği ile Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği'ne üye 30 klinikten temin edilebilecek.

Ayrıca, Abla-Ağabey-Kardeş projesi gönüllüleri tarafından park, bahçe ve rekreasyon alanlarında hayvan besleyenlere verilecek. Hayvan sahiplerinin bilinçlenmesi, hayvan sevgisinin desteklenmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve hayvanseverlerin bakış açısının olumlu yönde gelişmesine katkı sağlayacak projeye yönelik hazırlanan 25 bin afiş ve broşür de ilköğretim okullarına dağıtılacak, metro, vapur ve otobüs duraklarına asılacak. Afiş ve broşürler, Küçük Hayvan Polikliniği, Işıkkent Hayvan Barınağı ve derneğe üye kliniklerden temin edilebilecek.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından yürütülen çalışmada, hayvan sağlığının sadece aşılar ve parazitlerden korunma olmadığı bilinciyle insan, hayvan ve çevre sağlığının bir bütün olduğu vurgulanacak. Park ve bahçelerde dolaştırılan hayvanların dışkılarından kaynaklanan şikayetleri azaltmak ve bilinçli hayvan sahibi olmanın önemini vurgulamak amacıyla başlatılan kampanyanın, diğer bütün şehirliler tarafından da olumlu karşılanacağı tahmin ediliyor.

Tüm Duyuru ve Haberler