Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

İzmir'de Köpeklere "Mikroçip" Uygulaması (03/07/2007)

Sasalı ve Işıkkent'te bulunan hayvan bakımevlerinde sokak köpeklerinin bakımı, kısırlaştırma ve aşılama işlemleri ile tedavi hizmetlerini yerine getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de mikroçip uygulamasını başlattı.

Zaman zaman köpeğini kaybeden veya çaldıran insanların yaşadığı sıkıntı büyük sıkıntılara da çare olabilecek bu uygulamayla, köpek nerede bulunursa bulunsun sahibine ulaşılabilecek. Yurt dışında uygulanan ve bugüne dek sadece ülkemizden yurtdışına çıkış yapan köpeklerden istenen mikroçip uygulaması, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün başlattığı çalışmayla yaygınlaştırılıyor. Kültürpark'taki Küçük Hayvan Polikliniği'nde yapılan işlem, hayvan sağlığı açısından hiçbir sakınca taşımıyor ve acı çektirmeden birkaç saniye içerisinden tamamlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Gökhan Özdemir, 5199 sayılı kanuna istinaden evinde kedi - köpek besleyenlerin aşılarını, tedavilerini yaptırmak ve ikamet ettikleri adresin bulunduğu belediyeye de hayvanlarını kaydettirmek zorunda olduklarını hatırlatarak, Işıkkent'teki köpek bakımevinden ücretsiz olarak sahiplenilen her köpeğe de bu mikroçiplerin takıldığını belirtti.

Nasıl Uygulanıyor?

30 YTL karşılığında köpeklerin boyun bölgesi veya kürek kemiği derisi altına enjektörle pirinç tanesi büyüklüğündeki mikroçip yerleştiriliyor. Bu çiple dijital ortamda hayvanın tüm bilgilerinin kaydedildiği kayıt sistemine ulaşılabiliyor. Hiçbir zararı olmayan çip uygulaması ile çalınan ya da kaybolan hayvanların kime ait olduğu kolayca bulunabildiği gibi, hangi ameliyatı geçirdiği ve aşılarının ne zaman yapılacağı türünden bilgilere de ulaşılabiliyor. Mikroçip içindeki bilgiler, sisteme üye belediyeler ve veteriner klinikleri tarafından da görülebiliyor.İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Gökhan Özdemir, 5199 Sayılı Kanun'a istinaden evinde kedi -köpek besleyenlerin aşılarını, tedavilerini yaptırmalarının ve ikamet ettikleri adresin bulunduğu belediyeye de hayvanını kaydettirmek zorunda olduklarını hatırlatarak, Işıkkent'teki köpek bakımevinden ücretsiz olarak sahiplenilen her köpeğe de bu mikroçiplerin takıldığını belirtti.

Sondakika.com - Temmuz 2007

Tüm Duyuru ve Haberler