Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Yabancılardan hayvan ölümlerine protesto (14/01/2008)

Marmaris ilçesinde son aylarda tarım ilaçları nedeniyle hayvanların telef olması üzerine ilçede yaşayan İngiliz, Galler, İrlanda ve Hollandalı yabancılar bir araya gelerek imza kampanyası başlattı.

Türk, İngiliz, Galler, İrlanda ve Hollanda uyruklu yaklaşık 40 kişi, son aylarda hayvanların tarım ilaçları nedeniyle telef olması üzerine ayaklandı. Ölümler için savcılık ve belde belediyesine yaptıkları tüm başvurulara rağmen gerekli önlemler alınmadığını öne süren gurup üyeleri Kaymakamlık, Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne şikayetlerini iletmek amacıyla imza kampanyası başlattı. Belediyenin duruma duyarsız kaldığını belirten İngiliz Sharon Barret ile gurubun sözcüsü Semih Biter, "Savcılık ve belediyeye yaptığımız başvurulara rağmen ne ölümlerin önüne geçilebildi ne de olayın failleri bulundu" dediler. Belediye yetkililerinin bu olaylara sadece basit hayvan ölümleri gözüyle baktığını belirten Barret, şöyle konuştu: "Olaylar hiç de göründüğü gibi basit değil. Caddeler ve parklara atılan zehirli maddeler, başta çocuklarımız olmak üzere insanların sağlığını tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Biz sadece hayvan hakları kanununun uygulanmasını istiyoruz. Bunun için imza kampanyası başlattık."

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Suna Ak, sadece İçmeler beldesinde 1,5 ay içerisinde 37 köpek ile yüzlerce kedi, tavuk ve kuşun zehirlenerek telef olduğunu söyledi. Son aylarda hayvanların telef olmasına tepki gösteren Ak, sözlerine şöyle devam etti: "Bu katliama birilerinin dur demesi gerek. Kanunlar gereği belediye hayvanların güvenliğini sağlamak zorunda. İçmeler Belediyesi'ni bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Hayvan ölümlerine sebep olanlar kullandıkları zehirleri su depolarına da atarak insanların sağlığını da tehlikeye sokabilirler."

Aralık ayında yaşanan toplu hayvan zehirlenmelerinde terier cinsi köpeği telef olan hayvansever Cemol Ok isimli vatandaş ise yaşananlara tepki göstererek, "Burada yaşayan çok sayıda yabancı var. Onların da hayvanları öldü. Yaşananlar yurt dışında duyuldu. Yani üzücü olaylar sebebiyle turizmimiz ve ülke imajımız zarar görüyor. Hayvanları öldürenler vatana ihanet etmektedir" diye konuştu.

Hollanda uyruklu 48 yaşındaki Tatiana Bruinnewoud isimli hayvansever ise, "Benim iki köpeğim zehirlendi. Burada yüzlerce hayvanın bu şekilde telef olduğunu öğrendim. Gerçekten çok üzücü" ifadelerini kullandı.

Tüm Duyuru ve Haberler