Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Dedektör Köpek Pars Öldü (18/12/2007)

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı ile Yayladağı Sınır Kapısı'nda uyuşturucu kaçakçılarının korkulu rüyası haline gelen dedektör köpek Pars öldü.

Hatay'a tayini çıkmadan önce Kapukule Gümrük Kapısı'nda görev yapan Alman Kurt cinsi Pars'ın ölümü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekiplerini derinden üzdü.

Alınan bilgiye göre, Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçak- İstihbarat ve Narkotik Büro amirliğinde görev üstlenen detektör- narkotik köpek Pars, özel kulübesinde dinlenirken aniden rahatsızlandı.

Veteriner hekim çağırıldı ancak yapılan bütün müdahale rağmen kurtarılamadı.

Pars ile birlikte çalışan Cilvegözü Gümrük Kapısından Kaçakçılık İstihbarat ekipleri, onun ardından üzüntüsü dile getirerek veda ve ona teşekkürü bir borç bildiklerini açıkladı. Teşkilatlarının yüz akı ve gurur kaynağı olarak Pars'tan söz eden Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri yetkileri aynı zamanda neşe kaynakları olduğunu ölümü ile bütün ekip arkadaşlarının sarsıldığını dile getirdi.

TAZİYE MESAJI GÖNDERENLER BİLE VAR

Hatay'ın İskenderun ilçesi gümrük başmüdürlük çalışanları Parsın ölümünün ardından Cilvegözü Gümrük çalışanlarına gönderdikleri taziye mesajında "Çok sevdiğimiz Pars'ın ölümü üzerine üzüldüğümüzü bildirir, bulunduğu yerde rahat uyumasını temenni ederiz, Orada ki bütün idareci ve çalışanlarına bundan sonra ki çalışmalarında da başarılar dileriz." ifadelerini kulandı

Son 2 ay arayla Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarında 103 kilo esrarın bulunmasında en büyük rolü üslenmişti. Bunlardan biri Nisan ayında Yayladağı Gümrük Kapısı'nda 50 Kilo esrarın bulunmasında diğeri de Reyhanlı Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda, Lübnan'dan gelerek İngiltere'ye gitmekte olan özel otomobilde 53 kilo esrarı bulmuştu.

Pars, uyuşturucuyu ise şöyle buluyordu; Pars uyuşturucu araması yapılacak olan aracın yanına geliyor. Aldığı eğitimle aracın etrafında dolaşıyor. Her türlü yanıltmalara karşı da eğitimli olan Pars uyuşturucunun yerini belirliyor. Daha sonra da ekipler gerekli arama kontrolü yaparak son darbeyi vuruyordu.

Bu arada daha önce de Kapıkule Gümrük Kapısı'nda görevlendirilen Pars'ın tonlarca uyuşturucu bulduğu bildirildi.

Cilvegözü gümrük muhafaza kaçak-istihbarat- narkotik bürosunda görevli olan Pars idarecisi ekip arkadaşları ile her türlü uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası haline gelmişti. Onlar, Pars ile daha çok işler yapacaklarına beklerken ölümü ile sarsıldı.

Pars uyuşturucu tacirlerine vurduğu darbe ile binlerce insanı uyuşturucudan kurtarmıştı.

Tüm Duyuru ve Haberler