Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Şefkatte sınır tanımıyor ! (16/05/2008)

Anaç kedi, hem kendi 5 yavrusunu, hem sokak kedisini, hem de Rottweiler cinsi bir köpek yavrusunu emziriyor.

Kayseri'de, veteriner Mustafa Önder, 22 Nisan'da 5 yavru dünyaya getirdikten sonra bir kişinin kendisine bıraktığı kedinin, sokakta bulunup kendisine getirilen bir yavru kedi ve Rottweiler cinsi yavru köpeğe de annelik yaptığını söyledi.



Serçeönü Mahallesi'ndeki Animal Pet Veteriner Kliniği'nin sahibi veteriner Mustafa Önder, 22 Nisan'da genç bir kızın evinde baktığı kedinin 5 yavru dünyaya getirmesinin ardından, durumu ailesinin kabul etmemesi üzerine kediyi sokağa atmak yerine, kliniğine getirip bıraktığını belirtti. Önder, “Anne ve yavrularına, muayenelerini yaptıktan sonra kliniğimde bakmaya başladım. 2 Mayıs'ta da bir kadın, sokakta bulduğu 2 günlük kedinin sürekli titremesi ve yemek yememesi üzerine bize getirdi. Bu minik kediyi de anne kedinin yanına bıraktım. Anne kedi, sokak kedisini kokladıktan sonra emzirmeye başladı. 9 Mayıs'ta ise bir komşum ön sağ ayağı diğer ayaklarına göre kısa ve sakat olan yaklaşık 20 günlük Rottweiler cinsi erkek köpek getirip bıraktı. Köpeği, anne kedinin ve yavruların bulunduğu kafese koydum. Anne kedi, herhangi bir tepki vermeden, köpeği de emzirmeye başladı. Diğer kedi yavruları başta tedirgin oldu bir gün sonra kabullendiler. Şimdi hepsi aynı kafeste yaşamlarını sürdürüyorlar” dedi.

Veteriner Önder, kedi ve köpeklerin yavruyken birarada yaşayabileciğini, ancak ilerleyen dönemlerde, birlikte yaşamalarının daha zor olacağını söyledi. Önder, “Kedi ve köpeklerin yaşam alanları, yiyecekleri genel itibariyle aynı. Böyle olunca yaşam mücadelesi için kavga ettikleri için geçinemezler. Ayrıca, kedi ve köpeği beden dilleri de çok farklı. Kedinin kuyruğunu sallaması, sevinci ifade edebilirken köpek bunu tehdit olarak algılayabiliyor. Bu nedenle büyüdüklerinde geçinemezler” dedi.

Tüm Duyuru ve Haberler