Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Köpeğinin kulağını kesen Türk'e ceza (10/05/2007)

İngiltere'de yaşayan Türk genci Özkan Albay, iki aylık köpeğinin kulağını kestiği gerekçesiyle 500 sterlin para cezasına çarptırıldı.

Londra gazetesinin haberine göre, Edmonton'da yaşayan 25 yaşındaki Türk genci Özkan Albay, iki aylık köpeğinin kulaklarını kestiği gerekçesiyle suçlu bulundu. Albay, 500 sterlin para ve 200 saat zorunlu toplum hizmeti cezasına çarptırıldı Albay'ın ayrıca 10 yıl boyunca hayvan sahibi olması yasaklandı.

Habere göre polis, kulakları yeni kesildiği anlaşılan köpeğin titrediğini fark edince Özkan Albay'ın üzerini aradı ve cebindeki yeni kesilmiş köpek kulaklarını buldu.

PİTBULL'A BENZEMESİ İÇİN KESMİŞ

Albay, köpeğinin Terrier cinsi olduğunu, Pitbull'a benzemesi için kulaklarını kestiğini söyledi. Albay, ayrıca yaptığının yasalara aykırı olduğunu bilmediğini söyledi.

Özkan Albay'ın, iki aylık köpeğin kulaklarını herhangi bir uyuşturucu kullanmadan, yeterince keskin olmayan bir kesiciyle kestiği iddia edildi.

İngiliz polisi ise Albay'ın, köpeğinin kulaklarını kesen tek kişi olmadığını, Londra'da benzer olayların artış gösterdiğine dikkat çekti ve vatandaşlardan böyle bir olayla karşılaşmaları halinde kendilerine haber vermelerini istedi.

"MÜVEKKİLİM TÜRK'TÜR BİLMEZ"

Albay'ın avukatı da bu tür uygulamaların pek çok ülkede yasal bir engelleme ile karşılaşmadığını belirtirken Albay'ın Türk olması nedeniyle İngiltere'nin yasalarını yeterince bilmediği için böyle bir suç işlediğini ifade etti.

Öte yandan Özkan Albay'ın kız arkadaşı Tuthanh Chung'un da suç ortaklığı nedeniyle iki yıl boyunca hayvan sahibi olması yasaklanırken 60 saat toplum hizmeti ve 100 sterlin para cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Hürriyet Gazetesi Mayıs 2007

Tüm Duyuru ve Haberler