Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Kuduz ile mücadele başlatılıyor! (24/02/2008)

Yılda ortalama 200-250 kuduz vakasının görüldüğü Türkiye'de, AB'ye giriş öncesinde hastalık kaynaklarını önlemek için, AB desteği ile mücadele projesi başlatılıyor.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanacak proje, 24 Şubat'ta Efes antik kenti yakınlarında gerçekleştirilecek törenle hayata geçirilecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in katılımı ile yapılması öngörülen törende, THK'ya ait uçaklar ile Ege Bölgesi'ndeki ormanların üzerine, yaban hayvanlarının aşılanmasına yönelik 'aşılı yemler' bırakılması işlemi başlatılacak.

Proje kapsamında ayrıca, Türkiye genelinde kedi ve köpekler 3 yıl süreyle aşılanacak.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Türkiye'de kuduz, AB'dekinden farklı olarak "sokak köpeği" kaynaklı. AB'de yaban hayvanlarından evcilleştirilmiş hayvanlara kuduz bulaşırken, Türkiye'de, kuduzun "sokak köpeği virüsü" çeşidinin yaban hayvanlarına da bulaştığı, bunun da yaygın olarak Ege Bölgesi'nde yaşandığı belirlendi.

Tüm Duyuru ve Haberler