Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Hayvan barınağındaki köpekler susuz (15/01/2008)

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki hayvan barınağında bulunan 3 bin köpeğin su ihtiyacını karşılayan kuyunun kuruması üzerine, belediye ekipleri tankerlerle barınağa su taşıyor.

Gölbaşı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan 3 bin köpeğin su ihtiyacını karşılayan kuyudan, yaklaşık bir haftadır su çıkmamaya başladı.

Barınağın içerisindeki 40 metre derinliğindeki kuyudan su çıkmaması üzerine, hayvan barınağı yetkilileri durumu Gölbaşı Belediyesine iletti.

Bunun üzerine Gölbaşı Belediyesi, barınaktaki 3 bin köpeğin su ihtiyacını tankerlerle taşınan sularla gideriyor.

Gölbaşı Belediyesi Veteriner Müdürü Fuat Kaya, kış mevsiminde sukuyusunun kurumasına bir anlam veremediklerini ifade ederek, "Ancak şu anda barınaktaki köpeklerin su ihtiyacını tankerlerle karşılıyoruz" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak da barınaktaki su kuyusunun yaz mevsiminde yaşanan kuraklığın etkisi sonucu kurumuş olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda tankerlerimizle barınağa su taşıyoruz. Her gün bir tanker su, barınağa gidiyor ve bu şekilde köpeklere su veriliyor. Şu anda kış mevsimi nedeniyle kuyuya müdahale edilemiyor. Yeni bir kuyu için de etüd çalışmaları yapılacak."

Kaynak : www.cnnturk.com

Tüm Duyuru ve Haberler