Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Türkiye'de kuduz hastalığının kontrolü (24/02/2008)

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü yönetiminde başlatılan "Türkiye'de Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi" çerçevesinde İzmir ve çevresindeki yabani hayvanlar aşılanacak. 23 Şubat 2008 tarihinde başlayacak ve bir hafta sürecek uygulamayla başta tilkiler olmak üzere, sokaklarda, yerleşim yerleri çevresindeki kedi, köpek ve çiftlik hayvanların oral yoldan aşılanması sağlanacak.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ege Bölgesi'nde son yıllarda yaban hayatı kuduzunda bir artış görüldüğü ve köpeklerin yanı sıra tilkilerin de neden olduğu kuduz olguları için mücadele edilmesi gerektiği belirtildi. Tilkilerin neden olduğu kuduz hastalığını önlemek için yaban hayvanlarına ağız yoluyla canlı virüs aşısı uygulamasının etkili olduğu belirtilirken proje kapsamında İzmir'deki sahipli ve sahipsiz tüm kedi köpeklerin yanı sıra sığır ve atların da aşılanacağı bildirildi. Yaban hayvanlarının canlı virüs içeren yemlerle aşılanması sırasında çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlar canlı virüs içeren yemlere dokunmamaları ve dokunanlar da en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları konusunda uyarıldı.

Tüm Duyuru ve Haberler