Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Pitbull Sahiplerine Ceza Yağacak (31/07/2007)

İstanbul'da sunucu Öykü Serter'in Pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğramasının ardından gözler, 2004 yılında çıkarılan ancak uygulanmayan Hayvanları Koruma Kanunu'na çevrildi. Kanunun 14-l maddesine göre pitbull, terrier, Japon Tosa gibi tehlike arz eden hayvanların üretilmesi, sahiplendirilmesi, Türkiye'ye girişi, satışı, reklamı ve takasını yapmak ile sergilemek suç oluşturuyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, kentteki kamu kurum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak kanunu uygulamak için harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, Hayvanları Koruma Kanunu'nu kapsamlı uygulayabilmek için yerel yönetimler, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, veteriner fakültesi ve zabıta gibi kurumların temsilcileriyle işbirliğine başladı. Pitbull ithal edenler, alıp satanlar ve sahiplendirenler Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14 L maddesine göre 2 bin 500 YTL idari para cezasına çarptırılacak.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 2004 yılında çıkarılan Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, Türkiye'de pitbullun ithalatı, satışı, alınması ve sahiplendirilmesinin yasak olduğunu belirterek, "Pitbull sahiplerine 2 bin 500 YTL idari para cezası uygulanıyor. İnsanlarımızın sağlığı için bu kanunu uygulayacağız. Ayrıca sokakta köpek gezdiren herkes kimlik kaydını yaptırmak zorunda. Bu hayvanları gezdiren insanlar, kimliklerini yanlarında bulundurmak mecburiyetinde. Veteriner Müdürlüğü'nde kaydının bulunması, sokakta gezdirilen hayvanların her türlü güvenlik tedbirlerinin alınması, ağızlık ve tasmalarının bulundurulması gerekiyor. 16 yaşından küçüklere de hayvan satılması yasak" dedi.

Kanuna göre, yasağa uymayanlar ya da hayvanları başkasına zarar verenler, bu zararı karşılamak zorunda. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü örnek çalışmanın önümüzdeki günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması bekleniyor.

Tüm Duyuru ve Haberler