Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Belçika'da aylardır süren sert tartışma! (09/11/2007)

Belçika'da dileyen insanlar Kedi ve Köpeklerinin yanına gömülebilecek

Belçika'da aylardır süren sert tartışmaların nihayetinde ilk kez, Liege şehrindeki hayvan mezarlığında insanların da gömülebilmesine onay çıktı. İnsanların hayattayken sevdikleri ev hayvanlarının öldükten sonra yanlarına gömülmesinin ne kadar etik olduğu uzun süre tartışıldığı Belçika'da bu yöndeki bir talebe ilk 'evet' diyen şehir Liege oldu.

Önümüzdeki haftalarda ilk defa Stephanie ve Fabien Waltergny çiftinin 2003 yılında vefat eden çocuğun küllerini hayvan mezarlığında yatan kedi ve tavuklarının yanına gömeceklerini duyurdular. Haftada bir kez hayvan mezarlığına zaten ziyarette bulunduklarını ifade anne baba, ölen çocuklarının küllerinin bulunduğu yerin kendilerine çok itici ve soğuk geldiğini, bu yönde izin çıkmasından istifade çocuklarını artık ölen kedi ve tavuğun yanına defnedeceklerini belirttiler.

Öte yandan vatandaşlık haklarından sorumlu encümen Julie Fernandez ise insanların hayvan mezarlığına gömülmek istemelerini bir yere kadar anlayabildiğini fakat gerekli izinlerin henüz tam olarak çıkmadığının altını çizdi. Encümene göre hayvan mezarlarına insanların gömülmesi oraların devletin denetim ve sorumluluğuna geçmesi anlamına geliyor.

Tüm Duyuru ve Haberler