Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Muhtarların yeni görevi (06/02/2008)

Muhtarlar sokaktaki kedi ve köpek sayısını bildirecek! İl Çevre Orman Müdürlüğü ve belediyelere, sokak hayvanlarının korunması ile ilgili görevler yüklendi.

Bu görevden mahalle ve köy muhtarları da nasibini aldı. Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin yaygınlaşması ile ikametgâh belgesi düzenletilmeyen muhtarlara sokak hayvanları ile ilgili şaşırtıcı bir görev verildi.

Osmaniye İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından gönderilen resmi yazıda mahalle ve köy muhtarlarından mahallesindeki sokakta gezen kedi ve köpek sayısını bildirmesi isteniyor.

Daha önce de konuyla ilgili muhtarlardan gerekli desteği göremeyen İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yeniden bir yazı göndererek 20 Şubat'a kadar muhtarlardan sokak hayvanlarının sayısını istedi.

Muhtarların konuyla ilgili ne yapacağı merakla bekleniyor. Kendilerinden kedi köpek sayısının istenmesine ilk tepki Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Özkan'dan geldi.

Muhtarların şamar oğlanına döndüğünü aktaran Muhtar Özkan, "Bir yapmadığımız bu kalmıştı. Şimdi işimizi gücümüzü bırakıp mahallede kedi köpek avına çıkacağız. Bu bizim görevimiz mi?. Halkın seçtiği bir muhtar bunlarla mı ilgilenecek." diyerek konuya tepki gösterdi.

Gönderilen resmi yazıda kedi köpeklerin sayısı dışında cinsiyetlerinin de istenildiğini aktaran Muhtar Mehmet Ali Özkan, "Böyle bir şey nerede görülmüş. Bu işler belediye zabıta ekiplerinin görevi. Biz veteriner değiliz konunun uzmanı değiliz. Muhtarlık olarak ödeneğimiz ve imkânımızda yok ki uzman bir ekip tutalım bu işi yapalım." dedi.

Muhtarlardan sokak hayvanlarının sayısının istenmesiyle ilgili tepkisini dile getiren Muhtar Mehmet Ali Özkan çalışmaları devam eden adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile ilgili de vatandaşları uyardı.

Hala adrese dayalı kayıt sistemine kayıt yaptırmayan vatandaşların olduğunu belirten Özkan, "15 Şubat'ta başvurular sona eriyor. Bu tarihten sonra kayıt yaptırmadıkları tespit edilenlere yasal işlem yapılacak. Bu yüzden kayıtlarını yaptırmayanlar, cezaya çarptırılmamak için bir an önce kayıtlarını yaptırsınlar." diye konuştu.

Tüm Duyuru ve Haberler