Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Kahraman Köpek (05/11/2008)

Avustralya'da bir köpek, sahiplerinin kendisine emanet ettiği kedi yavrularını, evde çıkan yangına rağmen terk etmeyince kahraman ilan edildi.

Ülkenin güneyindeki Melbourne kentinde bulunan bir evde gece yarısı yangın çıktı. Alevlerin aniden yükselmesi üzerine, ev sahibi ailenin dört üyesi de, köpeklerinden birini yanlarına alıp dışarıya kaçtı. Leo adlı teriyer kırması diğer köpekleri ise evi terk etmedi. Sahiplerinin daha önce evin kedilerini koruma görevini alan Leo, dört yavrunun bir karton içinde tutulduğu yatak odasına koştu. Leo, itfaiye müdahalesine dek kedilerin yanından ayrılmadı. Gece yarısı olay yerine ulaşan itfaiye ekibi, hayvanların tamamını sağ kurtardı. İtfaiye ekip başkanı Ken Brown, "Leo ve yavru kedileri yoğun duman altında bulduk. Bu neredeyse hayatına mal oluyordu, ama Leo onları terk etmedi" dedi. İtfaiyeciler, oksijen verilip kalp masajı yapılarak hayata döndürülen Leo’ya, "Smoky" (Dumanlı) lakabını taktı. Bir batında doğan dört yavru kedinin sağlık durumu da iyi.

Tüm Duyuru ve Haberler