Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Kuduzla Mücadele Çalışmaları Başladı (05/02/2009)

Kuduz hastalığının yabani ve evcil hayvanlarda kontrolünü sağlamak amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2006 sonunda yürürlüğe konulan ve üç yıl devam edecek olan "Türkiye'de Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi" kapsamında çalışmalara yeniden başlandı. Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Akay, konuyla ilgili açıklamasında 2002 yılında Aydın'dan tilkiler vasıtasıyla ilçeye sıçrayan ve Yatağan'a kadar ulaşan kuduzla mücadelenin devam ettiğini belirtti.

İnsanlara kuduz olan veya evcil hayvanlardan bulaşabilecek diğer enfeksiyon risklerinin azaltılması ve kuduzla ilgili Avrupa Birliği kontrol önlemlerinin alınması için çalışmalar yapıldığını belirten İlçe Tarım Müdürü Akay, "Kuduzla mücadelede en etkili yöntem aşılamadır. Bu sebeple Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Ege Bölgesi'nde, doğal yaşamdaki tilkilerin aşılanması için çalışma başlatılmıştı. Bu kapsamda önümüzdeki hafta ilimiz ve ilçemizde havadan ilaçlı yemler atılacak." dedi. Doğaya bırakılan yemlere kesinlikle dokunulmaması uyarısında bulunan Akay, "Bu yemler, sadece tilkiler içindir. Havadan atılan aşılı yemler, ortam sıcaklığına bağlı olarak bir süre sonra etkisiz hale geldiğinden çevreye herhangi bir olumsuz etkileri bulunmuyor ancak çocuklar başta olmak üzere insanların temas etmemesi önemlidir. Temasta bulunanların, en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerekiyor. Aşı yemlerine dokunursak, yemin kokusu da değişir ve tilkiler yemez." şeklinde konuştu.

Projenin amacının, üç yıl sonunda kuduz hastalığının oranını en alt seviyelere çekmek olduğunu dile getiren Ali Akay, şunları söyledi: "Hastalığın başladığı tarihten itibaren Muğla merkez başta olmak üzere Yatağan, Kavaklıdere, Bodrum ve Milas'ta düzenli olarak sığır, at, kedi ve köpeklere, diğer ilçelerde ise bütün kedi ve köpeklere aynı zaman zarfında kuduz aşıları yapıldı. Düzenli aşılamalar ve vatandaşların bilinçlendirilmesi neticesinde hastalığın diğer bölgelere yayılması engellendi."

Tüm Duyuru ve Haberler