Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Sokaklara Su Kabı Koyalım (03/07/2007)

Türkiye’yi etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası insanlar kadar hayvanları da etkiliyor. Özellikle sokaklarda yaşayan sahipsiz kedi köpek ve kuşlar 45 dereceye ulaşan sıcakta bir yudum su bulmakta güçlük çekiyor. Kuşların ve diğer hayvanların aşırı sıcaklarda çok zor günler yaşadığını belirten uzmanlar, "Evinizin balkonuna ya da işyerinizin köşesine koyacağınız küçük bir yoğurt kabı ya da bir kesilmiş bir plastik şişeyle suyunuzu hayvanlarla paylaşabilirsiniz. Birkaç bardak su onların hayatını kurtarabilir" dediler.

BOLU’DA ÖRNEK DAVRANIŞ : Bolu’da 30 dereceye ulaşan hava sıcaklığı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezindeki cadde ve sokakların boşalmasına neden olan sıcaklar, hayvanları da etkiledi. Yıldırım Beyazıd Camii’nin avlusunda bulunan güvercinler için esnaf leğenlere su koydu. Sıcaktan bunalan güvercinler hem leğene girip serinlerken, bir yandan da su içerek susuzluklarını gideriyor.

Tüm Duyuru ve Haberler