Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Sahipsiz hayvanlar aşılanıyor, Muğla (24/02/2008)

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Belediyesi ve Turgutreis Hayvan Hakları Derneği işbirliğiyle sokak köpekleri aşılanarak, temizlikleri ve bakımları yapıldıktan sonra özgür bırakılıyor.
Turgutreis'te sokak köpeklerine sahip çıkmak amacıyla, "Dört Ayaklı Dostlarımıza Sahip Çıkalım" adlı bir kampanya başlatıldı. Kampanya çerçevesinde özellikle belde merkezindeki sahipsiz köpekler aşılanıyor, temizlik ve bakımları yapıldıktan sonra tekrar doğal yaşam ortamlarına bırakılıyor.

Uzman veteriner hekim Alp Tunga Balıkçı tarafından, 40 sahipsiz hayvan aşılandı. Turgutreis Hayvan Hakları Derneği Başkanı Yıldız Kürkçü, kampanyaya bütün hayvanseverlerin destek vermesi gerektiğini belirtti. Turgutreis Sahipsiz Hayvanlar Köpek Bakım Evi'nde yaklaşık 200 köpeğe geçici evsahipliği yapıldığını ifade eden Kürkçü, "Dileyenler buradan yavru köpekleri sahiplenebilir. Belediyenin destekleriyle başlatılan kampanyada ise beldedeki bütün sahipsiz hayvanları aşılıyoruz. Kampanyamız aralıklarla yaz sezonu boyunca devam edecek" dedi.

Tüm Duyuru ve Haberler