Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Antalya'daki köpek itlafına inceleme (30/05/2008)

Antalya Valiliği, merkeze bağlı Varsak beldesinde itlaf edilerek gömülmüş köpekler bulunduğuna ilişkin haberler üzerine inceleme başlattı.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, haberlerde yer alan dernek yöneticilerinin iddia ve beyanlarının ilgili kurum ve kuruluş yetkilileriyle Veteriner Hekimler Odası temsilcilerinden oluşan heyet tarafından acilen incelenmesi amacıyla yazılı talimat verildiği bildirildi.

Haberlerde yer alan iddia ve durumların asla kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 13. maddesine aykırı hareket ettiği tespit edilenler hakkında idari ve adli işlemlerin tereddütsüz ve derhal yapılacağı ifade edildi.

Hayvanların korunması, eğitilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması dahil hayvan hakları konusunda hassasiyetini en üst noktada tutan Antalya Valiliğinin inceleme ve işlem sonuçlarından kamuoyunu doğru ve açıklıkla en kısa sürede bilgilendirileceği belirtildi.

Açıklamanın ekinde, Antalya Valiliğince 2005 yılından beri sahipsiz hayvanların korunması ve kötü muameleden uzak tutulması amacıyla resmi kurum ve kuruluşlara gönderilen genelgelerle, hayvanlara kötü muamele yapan kişiler hakkında uygulanan cezai işlemlerin açıklandığı basın bildirilerine de yer verildi.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şubesi ile Konyaaltı Dostları Derneği yöneticileri, dün akşam, Varsak beldesi yakınlarındaki bir ormanlık alanda toplu köpek mezarları bulunduğu iddiasıyla bölgeye iş makinesi götürmüş, kazı sonucu, itlaf edilmiş çok sayıda köpek bulunmuştu.

Kaynak: www.haberaktuel.com

Tüm Duyuru ve Haberler