Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Sokak hayvanı besleyen cennetlik (22/01/2008)

Bolu İl Müftüsü Yaşar Yaprak, sert geçen kış günlerinde beslenme ve barınma sıkıntısı çeken hayvanlara yardımcı olanların, kendilerini cennete götürecek güzel bir iş yaptıklarını söyledi. Yaprak, şunları söyledi:

İnsanların yanı sıra, yiyecek ve barınma zorluğu çeken sokak ve yaban hayvanlarını da düşünmek, inancımızın ve itikatımızın gereğidir. Özellikle sert geçen kış aylarında Allah’ın yarattığı varlıklara ve hayvanlara iyilik yapmak, tarihten gelen bir geleneğimiz olduğu kadar, insani ve dini bir görevdir.

Evlerde ve lokantalardaki yiyecek artıklarının sokak ve yaban hayvanlarının ihtiyaçlarını giderebilecekleri yerlere bırakılması çok büyük sevaptır.

Sert kış günlerinde özellikle av alışkanlığı olanların, kaçma şansı olmayan av hayvanlarını avlamamaları gerekir. Beslenme, kaçma ve saklanma şansı olmayan yaban hayvanlarının kış aylarında vurulması son derece günahtır.

Camilerin ve ibadethanelerin güzel sakinleri olan güvercinlerin, yem ve su ihtiyaçlarının da çevre esnafı tarafından karşılanması gerekir. Güvercinler, her su içtiklerinde ve kanat çırptıklarında, o iyiliği yapan insanlar için dua vardır. Sokak köpekleriyle hayvanlarına yiyecek vermek, insanları cennete götürecek güzel bir iştir.

Hürriyet Ocak - 2008

Tüm Duyuru ve Haberler