Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Milyoner Hayvanlar Kıskandırıyor (01/09/2008)

Dünyada birçok ülkede bir hayvana miras bırakmak yasak olsa da ölümlerinin ardından evcil hayvanını sahipsiz bırakmaktan korkan bazı hayvanseverler küçük dostları adına birer vakıf kurarak tüm varlıklarını onlara vermeyi seçebiliyor.

Sahiplerinden kalan mirasla Madonna’nın malikânesini alan hayvanlar olduğu gibi yatırımları halka açıp hisseleri üçe katlayanlar da çıkabiliyor. Ancak, sorunlar her zaman parayla son bulmuyor. Zenginlikleri nedeniyle hedef haline gelen milyoner hayvanların bazıları tehdit mektuplarından dolayı yaşadıkları şehri değiştirip izini kaybettirmek zorunda kalabiliyor. Aralarında mirastan men edilen aile bireylerinin açtığı davalar sonucunda kendilerine bırakılan serveti kaybedenler de çıkabiliyor. Zenginlik hepsi için mutluluk anlamına gelmiyor. Bugüne kadar evcil hayvana miras bırakma uygulamasının ilk olarak 19’uncu yüzyılda Rusya’da gerçekleştiği söyleniyor. Maria Leontieva adında bir tüccarın 100 bin rublelik tüm servetini Serko adlı köpeğine bıraktığı belirtiliyor. Amerika’da da her yıl yüzlerce insan vasiyetinde evcil hayvanına uygulanmasını istediği iyilikleri sıralarken bu geleneği ilk başlatanın Kolombus’ta yaşayan Jonathan Jackson olduğu belirtiliyor. Kediler için bir otel yapan Jackson’ın bu otelde rahat uyunacak ortamdan konser salonuna kadar hiçbir şeyi unutmadığı iddia ediliyor.

Drew Barrymore’u yangından kurtarıp 3 milyon dolar aldı

Banka hesabında 3 milyon doları bulunan Labrador köpek film yıldızı Drew Barrymore’un ve eski eşinin hayatını kurtardı. Altı yıl önce bir yangını haber vererek yıldız ve eşinin kaçmasını sağlayan Flossie Beverly Hills’te yaşıyor. 2001 yılında gece 3’te meydana gelen yangının ardından sahiplerini uyandıran Flossie birkaç yıl önce Drew Barrymore tarafından Pasadena’daki bir bitpazarında bulunmuştu. O günden sonra Barrymorw’un evinde misafir olan Flossie sahiplerini evde 600 bin dolarlık hasar yaratan yangından kurtararak borcunu ödemiş oldu. Bu jeste karşılık Flossie hem 3 milyon dolara hem de Barrymore’un evinin önünde kendisine özel 2 katlı bir köpek evine sahip oldu.

Kontes, şempanzesine 80 milyon dolar bıraktı

PATRICIA O’Neill adlı bir kadının bir ağaca bağlanmış olarak bulduğu ve alıp Cape Town’a götürdüğü şempanze bugün tam 80 milyon dolarlık bir servete sahip. Dünyanın en zengin ikinci hayvanı olan Kalu öldüğünde kocasına servetinden hiç birşey bırakmayan O’Neill’in tek varisi konumunda. Patricia bu kararı verdiğinde kocası Avustralyalı yüzme şampiyonu Frank O’Neill bir olimpiyatta yarışıyordu. Kenmore Kontesi Patricia’nın kocası Frank O’Neill karısının ölümünün ardından şu açıklamayı yaptı: "Kalu’nun beni rakip olarak gördüğünü anlamıştım. Ne zaman yüzsem gelip mutlaka başıma zıplar bana vururdu. Sigaralarımı çalar ve içkilerimden içerdi. Yine de iyi bir ilişkimiz vardı."

12 milyon doları oldu tehdit mektupları yağdı

TROUBLE adlı terrier gayrimenkul kraliçesi sahibi Leona Helmsley’in ölümünün ardından 12 milyon dolarlık servete kondu. Zenginliğin ilk günlerinde lüksün keyfini Connecticut’taki 28 odalı evinde gümüş tabaklarda organik kanepe yiyerek çıkartan Trouble bir süre sonra servetini kıskananların büyük hışmına uğradı. Sayısız tehdit mektubu alan Trouble’ın yaşadığı evin önüne çok sayıda koruma yerleştirdi. Ancak, mektupların sürmesi üzerine Trouble kendisine ait olan özel bir jet ile bilinmeyen bir yere taşındı. Bu taşınmanın ardından Trouble’ın başı bu kez de Helmsley’in torunlarıyla derde girdi. Mirastan men edilen torunlar Trouble’a kalan 12 milyon dolarlık servetin 10 milyon dolarını almayı başardı. Trouble’ın avukatları bu karara karşı dava açarken bazıları 8 yaşındaki milyoner köpeğin öldüğünü iddia ediyor.

324 milyon dolar mirasa konup Madonna’nın malikânesini aldı

324 milyon dolarlık servetiyle dünyanın en zengin köpeği olan Alman kurdu Gunther IV, bir ev, bir BMW, bir aşçı, bir şoför ve evinde birçok çalışana sahip. Gunther IV’e bu mirası bırakan babası Gunther III ise servetine sahibi Alman Kontes Karlotta Liebenstein’ın 1992 yılında vefatı üzerine kendisine kalan miras ile kavuşmuş. Parasını değerlendirmek konusunda hiç de cimri davranmayan Gunther 4 en son Turin’de nadir bulunan beyaz mantar için düzenlenen açık artırmada görülmüş. Bahamalar, Italya ve Almanya’da çok sayıda gayrimenkul sahibi olan Gunther 4 evini bikiniler içinde dolaşan çok sayıda kadın ile paylaşıyor. Gunther 4’ün gayrimenkullerinden biri de Madonna’nın Miami’deki eski evi. Hiçbir sahibi olmayan köpeğin sadece servetinin yönetimini üstlenen Gunther Reform Trust adlı bir vakıf ve bu vakıftaki çalışanları bulunuyor. Yatırımlarını Gunther Cooparation çatısı altında gerçekleştiren Gunther 4’ün birlikte yaşayıp milyonlarını paylaştığı gençlerin ise uluslararası yarışmalarla seçildiği söyleniyor.

200 bin dolara göz dikenler Tinker’ı evinden ayırdı

2003 yılında öldüğünde 89 yaşında olan dul Margaret Layne, Harrow’daki 3 odalı evini kara kedisi Tinker’a bıraktı. Tinker’a evin yanısıra yiyecek masrafları için 200 bin dolarlık fon ayıran Layne, "Tinker ölene kadar bu evde yaşayacak. Her gün yaşadığı eve yiyecek getirilecek" diye bir de şart koştu. Ancak, Tinker’ın rahatı uzun sürmedi. Aldığı tehdit mektupları ve kendisini sevmeyenlerin sayısının hayli fazla olması nedeniyle evden kaçırılarak yeni bir yere yerleştirildi.

Kaplumbağasına serveti kaldı

50 yaşının üzerindeki kaplumbağa Silverstone’u Formula 1 yarışlarının olduğu bir gün çimlerin üzerinde bulan Christina Foyle uşağı Anthony Scillitoe ve karısı Eileen’a kaplumbağasına bakmaları karşılığında 600 bin dolar miras bıraktı. Silverstone şu an Enthony ve Eileen ile yaşamayı sürdürüyor. Sosyal görevliler hayvanın sağlığını kontrol ediyor.

90 yaşındaki İngiliz, iki köpeğini ev sahibi yaptı

İNGİLİZ Nora Hardwell’ın 90’ıncı doğum gününden bir gün önce tüm servetini bırakmasıyla zengin olan Tina ve Kate adlı collie karışımı iki köpek 900 bin dolara sahip. Sahipleri ölmeden önce yaşadıkları evin sahibi haline gelen bu iki köpeğin Peasedown St John’da da 5 dönüm arazisi var. Kate ve Tina belirli bir maaş karşılığında yaşadıkları evi temiz tutmak, onlarla oynamak ve onları beslemekten sorumlu bir çalışan ile aynı evi paylaşıyor.

Jasper servete konup halka açıldı hisseleri üçe katladı

Gerçek bir külkedisi hikâyesini andıran Jasper’in yaşamı bir hayvan barınağında başladı. Jasper orada varisi Diana Myburgh tarafından himaye altına alındı. 1995 yılında 74 yaşındayken öldüğü güne kadar Jasper’a bakan Myburgh ölürken Jasper’a ve Jason adlı bir başka köpeğine 50 bin dolarlık iki fon bıraktı. Ancak, Jason’ın ölmesiyle birlikte onun serveti de Jasper’a kaldı. 14 yaşındaki Jasper şimdi Myburgh’ün eski damadı Sir Benjamin Slade ile birlikte yaşıyor. Jasper’ın mirasını idare etmek için halka açılan hisseleri borsadan topladığını belirten Benjamin, "Bir köpek bu kadar harcayamaz. Bunu bilenler sayesinde aldığım hisselerin değeri üçe katladı" diyor. Jasper tasmalarında gerçek pırlantalar yerine sahteleriyle yetiniyor. Sir Benjamin servetinin bir kısmını kullanarak Jasper’i kopyalatmak istediğini buna karşın mirasta gözü olan aile bireylerinin bu fikre şiddetle karşı çıktığını söylüyor.

Tüm Duyuru ve Haberler