Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Yavrusu Başucundan Ayrılmadı (14/01/2009)


Soğuktan donarak ölen köpeğin yavrusu başucundan ayrılmadı.


Ağrı'da hafta sonu başlayan soğuk hava etkisini devam ettiriyor. Vatandaşlar günlük yaşamlarında zorlanırken, başıboş köpekler soğuk havada sığınacak yer bulamıyor.

Geceyi dışarıda geçiren sokak köpeklerinden biri şiddetli soğuklara dayanamayarak sokak ortasında dondu. Yavru köpek ise anne köpeğin ölümünü sonrası başından ayrılmadı. Yavru köpeğin inlemeleri üzüntüsünü anlatırken, vatandaşlar belediye yetkililerini telefonla arayarak olaya müdahale edilmesini istedi.


Ağrı'da sokak köpeklerinin kalacağı barakaların olmadığını ifade eden Mustafa Koç adlı mahalle sakini, "Bu soğuk havaya insanlar evlerinde dayanamazken sokak hayvanları nasıl dayansın? Belediye yetkilileri acilen bu konuya çözüm bulup bu hayvanları barakalara yerleştirmelidir. Yoksa bütün sokak hayvanları bu köpek gibi ölecek. Yavru köpek dünden beri annesinin yanından ayrılmıyor. Devamlı inliyor, umarım yavru köpeğin sonu da böyle olmaz." dedi.

Ağrı'da yaşanan şiddetli soğukların etkisini arttıracağını belirten İl Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise vatandaşları ve sürücüleri sis ve buzlanmaya karşı uyardı.

Meteoroloji yetkilileri gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 28, gündüz saatlerinde ise yine sıfırın altında 20 santigrat derece olarak ölçüldüğünü bildirdi.

Tüm Duyuru ve Haberler