Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

‘Evde bakamıyorum’ diyenler için ! (22/10/2007)

‘Evde bakamıyorum’ diyenler için polis köpeği kursu açıldı.

“Köpek Eğitim Merkezi”ne getirilen ev köpekleri, 3 ay süren kursun ardından polis köpeği olarak emniyet teşkilatında göreve başlıyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi’ne bağlı Köpek Eğitim Merkezi’nde (KEM), bakamayan vatandaşların getirdiği, polis köpeği olabilme özellikleri bulunan ev köpekleri eğitiliyor. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen uygulamada getirilen köpekler, uzman polisler tarafından testten geçiriliyor. Bu testte köpeklerin cesaret, karakter, ırk, sağlık, güç gibi özellikleri dikkatle inceleniyor. Testi başarıyla geçen köpekler, polis köpeği adayı oluyor. Bu köpekler daha sonra 3 ay süren “asayiş ve devriye temel eğitim kursuna” başlıyor.

Polisin komutlarına uyuyor
Kursa katılan polis köpeği adayının, idarecisi olan polis memuruyla uyum içinde çalışması gerekiyor. Kursta sosyalleşme, toplumsal olaylara müdahale, temel itaat, VİP koruma, alan koruma ve saldırı eğitimi veriliyor. Toplumsal olaylarda ve maçlarda görev alacak köpekler için yüksek sese karşı duyarsızlaşma eğitimi de yer alıyor. Bu eğitimi alan köpekler, patlama ve silah sesi duyduklarında, slogan atıldığında, maçlardaki tezahüratlar sırasında idareci polis memurunun komutları çerçevesinde normal görevini sürdürebiliyor.

Ev köpeği ‘paşa’ polis köpeği oldu
Bir vatandaş tarafından getirilen ve kursu başarıyla tamamlayan Rotweiller cinsi Paşa adlı köpek, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde artık polis köpeği olarak hizmet veriyor. 2 yaşındaki Paşa, idarecisi olan polis memuru Onur Tekin ile son derece uyumlu çalışıyor.

www.haberler.com

Tüm Duyuru ve Haberler