Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Nefise Nurten Akoral Toprağa Verildi (31/07/2007)
Yangında kedisini kurtarmak isterken ölen Nefise Nurten Akoral toprağa verildi.

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin sardığı evindeki kedisini kurtarmak isterken yanarak yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Nefise Nurten Akoral, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ağır yaralanarak kaldırıldığı Bodrum Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Akoral, sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Salı günü Eskişehir'den alınarak Bodrum'a getirilen Akoral'ın cenazesi, bugün Bodrum Devlet Hastanesi'nden alınarak Bitez Yeni Camii'ne getirildi. Nefise Akoral'ın dostları, hayvanseverler, yakınları ile Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan ve Bitez Belediye Başkanı Remzi Güngör'ün katıldığı cenaze töreninde

Akoral'ın sinema oyuncusu olan eşi Tunç Oral'ın oldukça bitkin olduğu ve ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Acılı eş, "Allah o vicdansızların cezasını versin. Yalnız benim eşim değil bütün mahlukatı, hayvanları yakıyorlar. Bu memleketin ekmeğini suyunu içtiler. Nankör onlar. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın" dedi.

Cenazede Hayvanseverler Derneği tarafından gönderilen köpek üzerine kedi resmi bulunan çiçek dikkat çekerken, Akoral'ın tabutunun önüne kucağında kedi ile çekilmiş fotoğrafı konuldu. Cami bahçesinde bir hayvansevere ait olduğu öğrenilen köpeği gören Akoral'ın kızı Serra Yılmaz gözyaşlarına hakim olmadı.

78 yaşında yaşamını yitiren Nefise Nuren Akoral'ın cenazesi, Yeni Camii imam hatibi Ferit İkiz tarafından ikindi namazına müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından Bitez Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu arada, Milas'ın Meşelik köyü Kuyucak Mahallesi'nde çıkan orman yangınında sabotaj ihtimalinin araştırıldığı bildirildi.

Tüm Duyuru ve Haberler