Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Hayvan, İnsanın Görmediğini Görür (31/07/2007)

ABD’nin Rhode Island Eyaleti’ndeki bakımevinin 2 yaşındaki sevimli kedisi Oscar’ın bugüne kadar 25 hastanın ölümünü önceden bilmesi, büyük ilgi çekti. Oscar’ın bir hastanın öleceğini sezdiği zaman onun yanına giderek beklemesine uzmanlardan değişik yorumlar geldi.

BİLİMSEL AÇIKLAMA ZOR

Prof. Dr. Tamer Dodurka (İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi, İç Hastalıkları ve Psikoloji Uzmanı): Hayvanların, kedilerin algıladıkları sinyal türü bazı şeyler var. Bu algılarla ölüm arasında bazı ilişkiler kuruyorlar. Ölüm yolundaki hareketlilik, panik, belki bir koku, belki hastada ya da yanındakilerin davranışları, kedi için bir sinyal olabiliyor. Kediler dışında başka hayvanlarda da bu tür algılar var. Örneğin ışıkta kızılötesini görme, duyamadığımız sesleri duyma gibi. Bilim şimdilik bunları açıklayamıyor.

DEPREMDE TANIK OLDUM

Doğa ve Sokak Hayvanlarını Yaşatma Derneği (DOSHAYAD) Başkanı Süsen Erkuş: Şaşırmadım. Olağan karşıladım. Hayvanlar insanlara nazaran içgüdüleri son derece gelişmiştir. Uzman değilim ama 1999 Gölcük depreminde Bakırköy Belediyesi Afet Masası’nda çalışan üç kadından biriydim. Yalova’da konuştuğumuz bir genç beyefendi yatmadan önce balkonda sigarasını içerken farelerin sıra halinde hızla sahile doğru koştuğunu fark ettiğini söyledi.

BİLİMSEL BULMUYORUM

Veteriner Hekim Zeki Çelebi: Bana mantıksız geliyor. Bilimsel değil. Ölecek olanın kucağına yatıyorsa kendi kucağıma almam. Araştırmayı yapan doktor da onu kucağına almış ama ölmemiş. O klinik Alzheimer hastalarıyla dolu. Ölüm saati yakın olan hastaların olduğu bir yer. Hangi kediyi getirisen getir çoğu zaman kucağına yattığı hasta ölecek.

EVRENSEL ENERJİYE BAĞLI

Veteriner Hekim Kurtcebe Kara: İnsanın bedenini saran yüksek enerjili bir alan vardır. Biz buna evrensel enerji alanı deriz. İnsanların gözü tarafından algılanamaz. Kedi ve köpeklerde daha gelişmiş duyular olduğu için manyetik alanın algılanma olanağı daha yüksek. Ölmek üzere olan insanların hayat enerjileri düşük olur. O yüzden bunu algılama ihtimali daha yüksek diye düşünmekteyim.


Temmuz 2007 – Sondakika.com

Tüm Duyuru ve Haberler