Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Kuyruk kesen hapis yatacak ! (11/04/2007)

İngiltere'de bugün yürürlüğe giren "Hayvan Refahı Yasası" çerçevesinde kedi ve köpek sahipleri, hayvanlarına kötü muameleden hatta onları aşırı derecede şişmanlayacak şekilde beslemekten bile hapis cezasına çarptırılabilecek. Ülkede 100 yıldan bu yana hayvan haklarını düzenleyen en kapsamlı yasada şu unsurlar yer alıyor:

# Evcil hayvan sahibi, onu uygun bir şekilde beslemekten ve su içirmekten sorumludur.
# Çevre ve ev koşulları evcil hayvanın acısız ve hastalıksız bir şekilde yaşamasını, normal bir şekilde davranmasını sağlamalıdır.
# Normal bir şekilde davranma, hayvanın ya kendi cinsinden hayvanlarla aynı ortamda bulunmasıyla ya da sahibinin ona arkadaş olmasıyla mümkündür.
# Kişi 16 yaşından (eskiden 12'ydi) küçükse evcil hayvan sahibi olamaz. Bu madde, 16 yaşından küçüklerin hediye ve ödül olarak evcil hayvan edinmesinin de önüne geçiyor.
# Estetik nedenlerle köpeklerin kuyruklarının budanması da yasaklar arasında. Bu yasaktan polisin ve ordunun arama görevlerinde kullanılan profesyonel köpekler kapsam dışında tutuluyor.

Bu yasaya karşı gelenler 20 bin sterline (yaklaşık 54 bin YTL) kadar para veya 51 haftaya kadar hapisle cezalandırılabilecek.

Yasa, İngiltere'yi de içine alan Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da farklı şekillerde uygulanacak. İskoçya'da köpeğin kuyruğunun kısaltılması ayrı bir yasayla yasaklanıyor. Kuzey İrlanda'da ise 'kuyruk kısaltılması' serbest bırakılıyor.

Bu arada bazı köpek sahipleri yasanın sertliğine tepki gösteriyor. Londra'daki Hyde Park'ta önceki gün bir araya gelen köpek sahiplerinden 61 yaşındaki Vivien Battarbee, "Bir gün kapımı polisin 'Köpeğin çok şişman' diye çalmasından korkuyorum" dedi.

Milliyet 06 04 2007

Tüm Duyuru ve Haberler