Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Sitede Kedi Kavgası (01/08/2008)

Bir sitede yönetim ile hayvansever site sakinleri arasında kedi kavgası çıktı. Kedilere kurulan tuzaklar savcılığa şikâyet edildi

İstanbul Soyak Kibele Evleri’nde yönetim ile hayvanseverler arasında kedi kavgası yaşanıyor. 326 daireden oluşan siteye giren sokak kedilerinin tuzaklar kurularak yakalandığını öne süren site sakinleri, site yönetimini savcılığa şikayet etti.
Kibele Evleri’nde 2 yıl önce başlayan tartışmada hayvanseverler, siteye giren sokak kedilerinin kalmasını isteyince yönetim kurulu üyesi Metin Sansar önce görevinden istifa etti.

Tilki kapanı
Sansar, geçtiğimiz yılbaşında yine site yöneticisi oldu. Son 6 ayda sekiz sokak kedisinin birbiri ardına sakatlandığını gören ve kedilerin kapanlarla yakalandıktan sonra bilinmeyen yerlere götürüldüğünü ön süren hayvanseverler, Metin Sansar’ı Hayvan Hakları Kanunu’nu ihlal etmekle suçladı. Site içine 2 tilki kapanı koyduğu iddia edilen Metin Sansar aleyhine 30 site sakininden imza toplayan hayvanseverler, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yerel hayvan koruma görevlisi olan Galip Uzun’un da aralarında bulunduğu site sakinleri, yöneticileri Metin Sansar’ın 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanunu’nu ihlal ettiğini ve suç işlediğini savundu.

Uzun, olayı şöyle anlattı: “Sitede kediler için tilki tuzakları kuruluyor. Tuzaktan kurtulmayı başaran kediler ya sakat kalıyor ya da ağır yara aldıkları için ölüyor. ”
Sitenin birkaç ay öncesine kadar güvenliğini sağlayan Gözde Güvenlik Firması sahibi Oktay Alkan, kedi toplamanın suç olduğun söylediği için anlaşmalarını iptal edildiğini savundu.

Kaynak : Milliyet Gazetesi Temmuz 2008

Tüm Duyuru ve Haberler