Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Pati Burçları

Yay (23 Kas-20 Ara)

  • Çok sağlıklıdır, ayakları çok güçlü ve uzundur.
  • Fiziksel olarak çok aktif olur. Morali hep yüksektir.
  • Çevreyi dolaşmayı evde kalmaya tercih eder.
  • Bitmez tükenmez enerjisi vardır.
  • Soyludur, kolay kavga etmez fakat tahrik edildiğinde sinirlenir.
  • Gürültücüdür.
  • Dikkatini sadece kısa sürede bir yerde toplayabilir. Çabuk sıkılır, sürekli yapacak yeni şeyler bulma arayışına gider.
  • Sevgi gösterileri kısa sürer.
  • Risk almayı sever, korkusuz ve gözü pek olur.
  • Dış mekânları iç mekânlara tercih eder.
  • Meraklıdır, genellikle yerinde duramaz, kıpır kıpır olur.
  • Olağan üstü itaatkâr, diğer yandan aşırı derecede yaramazdır.
  • Her zaman bir yerlere gitmeye hazırdır, kontrol edilmesi zor hayvanlardır.

Yay burcu hayvanı dışarıda olmayı sever. Sahip olacağı yeni arkadaşını dar, küçük bir alanda tutmak isteyen biri asla bir yay hayvanını seçmemelidir. Hayvancık çok mutsuz olacaktır.

Bu burç tarafından yönetilen tüm hayvanlar, özgürlük, açıklık, temiz hava ve rahat hareket edebilecekleri alanlara ihtiyaç duyarlar. Yay, fiziksel olarak en aktif burçtur ve buna göre yaşamak ister. Bir yay hayvanı ne kadar çok koşabiliyor ya da zıplayabiliyorsa, o kadar mutlu olur. Dolayısıyla bu hayvanların fiziksel aktiviteleri kısıtlanmamalıdır.

Hayvan ile sahibi arasındaki ilişki çok sağlıklı olmalıdır. Sahibi bu hayvanda ne görüyorsa ondan da aynısını alacaktır. Bu çok açık ve heyecanlı bir ruhtur. Sahibinin istediği her şeyi denemeye hazırdır, özellikle içinde hareket varsa. Aktif olması ve kolay uyum sağlaması nedeniyle yay burcu hayvanı her yere götürülebilir. Sağlam yapılı oldukları için yolculuktan dolayı hastalanması pek olası değildir. Her şeye rağmen bu hayvanların kendilerini aşırı derecede yormamalarına dikkat edilmelidir. Yüksek enerji düzeyini en iyi durumda tutabilmesi için onun yeteri kadar uyuması ve dinlemesine özen gösterilmelidir.

Genellikle sağlık problemleri olmaz. Ancak macera arayışlarında karşılaşacakları problemler olabilir. Bu nedenle sahibinin, her zaman onun nerede olacağını bilmesi ve bu masum ve çocuksu yaratığın karşılaşması muhtemel tehlikeler için önlem alması gerekir.

Yay hayvanları kazaya çok yatkındır. Hayvan sahibinin bunu her zaman aklında bulundurması gerekir. Yay burcu hayvanı çok bağımsız olduğu için sahibinin her zaman yanında olması gerekmez. Ama yine de sahibi yanında olmadığı zamanlar onu gözetecek birinin olması iyi olacaktır. Çünkü bu burca ait hayvanlar yapacak bir şey olmadığı zaman, can sıkıntısı nedeniyle çok üzülürler.

Bu burca ait hayvanlar sakin bir şekilde yatamazlar. Hayattan en büyük beklentileri eğlenmektir ve problemli bir durum varsa yay burcu hayvanı mutlaka onu bulur. Bu oyuncu yaratıklar asla yorulmaz, sürekli enerjiktir. Dolayısıyla eğer hayvan sahibi de benzer bir yaşam tarzını benimsememişse, bu hayvana bir arkadaş almak en doğrusu olacaktır. Fakat seçilen arkadaşın da enerji düzeyinin yüksek olmasına özen gösterilmelidir. Örneğin ikizler, koç, aslan veya başka bir yay, ona uygun bir arkadaş olur.

Yay burcu, bacakları yönettiği için, yay hayvanının mümkün mertebe koşmasına olanak tanımak gerekir. Bacağı olmayan bir hayvanınız bile varsa onun yeteri kadar egzersiz yapmasını sağlamalısınız.

Genel olarak bu burcun hayvanları sağlıklı olur ve bacakları onların güçlü yerleridir. Bu ilginç bir noktadır, çünkü diğer burçların yönettiği organ veya bölümler zayıf olur ve rahatsızlıklara maruz kalırlar. Ancak yay için durum böyle değildir.

Yay burcu hayvanları çok eğlenceli, eğlence seven, oyuncu, mutlu ve sürekli aktiflerdir. Yapacak bir şeyi olmadığı zamanlar hariç, hiçbir şeyden yorulmazlar.

Burçların Uyumu
Hayvanlar İnsanlar

/
Çeviri : Lidya Yegupyan Resimler : Eda Çakmak

Derleme : Hacer Gani