Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Pati Burçları

Akrep (24 Eki-22 Kas)

  • Derin, insanın gözünün içine bakan gözleri vardır.
  • Genellikle sakin ve sessizdir.
  • Kendi ırk ve cinsine göre oldukça küçük bir bedene sahip olurlar. Irkına kıyaslandığında ön plana çıkan bir burnu olduğu görülür.
  • Olup bitenleri tepki vermeden daima yakından izler, olayları analiz ediyor havası vardır.
  • Çok nadiren sinirlenir. Fakat o an geldiğinde sert, hırçın ve kinci olur.
  • Duygusal olarak biraz mesafelidir.
  • Aşırı derecede kararlıdır ve kararları değiştirilemez.
  • Başka hayvanların varlığından pek hoşlanmaz.
  • Bazen anlaşılması güç olabilir, gizemli hayvanlardır.
  • Çok inatçı ve bağımsızdır.
  • Zeki, becerikli veya kurnaz olur, hile ve dalavereyi severler.
  • Çabuk ve iyi öğrenir. Fakat herhangi bir isteği yerine getirirken ya da kurallara uyarken, kendi şartları ve programı çerçevesinde hareket eder.
  • Başka hayvanların varlığından rahatsız olur.

Akrep hayvanı anlaşılması çok zor bir yaratıktır. Aşırı derecede sevecenken, bir sonraki dakika hırçın ve huysuz olabilir. Bu burçtaki hayvanlar çok gizemlidir. Duyguları çok yoğundur, ancak sahiplerinin her zaman bunun farkına varması mümkün olmaz.

Eğer bir akrep hayvanına yeterince ilgi gösterilmezse, bunu ağlayarak veya ilgi için yalvararak belli etmez. Onun tarzı içine kapanıp, uzak durmaktır. Sahibine verebileceği tek ipucu, hayatından memnun olmadığı izlenimini veren çözülemez bakışlardır. Pek çok cins hayvanın yanlış giden bir şeyler olduğunda bunları değiştirmek amacıyla yapmayı deneyeceği şeyleri yapmaz. İhmal edilmiş ve gücendirilmiş bir akrep hayvanı, kafasında saldırma planları yapıyor olacağından onun yanına çok fazla yaklaşmak pek akıllıca olmaz.

Eğer akrep hayvanını evde yaşayan başka bir hayvan gücendirmişse, akrep hayvanı belli bir süre bunu tolere edebiliyor görünür, ancak günün birinde ona aşırı sert bir şekilde haddini bildirir.

Akrep hayvanları, Aslan dışında hiçbir burçta göremeyeceğimiz kadar tartışma götürmez şekilde sadık ve sahibine adanmış canlılardır. Eğer bir akrep hayvanı sahibi tarafından ihanete veya tacize uğramış hissediyorsa, karakteristik özellik olarak ya sert bir şekilde misilleme yapar veya sahibini yok farz eder.

Akrep burcu hayvanları saygı gösrmek ister ve göremediklerinde intikam alma yoluna giderler. Bir akrep hayvanının duyguları o kadar derin ve güçlüdür ki, sahipleri dış kürk veya tüylerinin altında acaba bir insan mı var diye düşünebilir.

Bir akrep hayvanının terk edilmesi veya başka bir yere verilmesi hayvan için çok acı sonuçlar doğurur. Bu ruhlar sadece tek bir insana kendilerini adayabilirler ve bu adanmanın süresi onların ömürlerine eşittir. Akrep hayvanları başka bir sahibe uyum sağlamakta olağanüstü zorlanırlar. İlk sahiplerine gösterdikleri sadakati başkalarına göstermezler.

Başka burçlardan farklı oldukları yönlerden biri de daha az oyuncu ve daha fazla ciddi olmalarıdır. Onlar, olan biteni izlemek ve çözümleme yapmaya yatkındır.

Belirgin bir karakteristik özellikleri de bu hayvanların sahipleri dâhil her şeyi sahiplenme özelliğidir. Başka bir hayvan onun oyuncakları ile oynamamalı, yatağında uyumamalı, yemeğini yememeli ve sahibi ile samimiyet kurmamalıdır.

Akrep hayvanları tahrik edilmedikçe mükemmel arkadaştırlar. Bu hayvanların sosyalleşmeyi çok sevdikleri söylenemez. Dolayısıyla akreplerin bulunduğu evde, genellikle başka akreplerin olmaması uygun olur.

Akrep üreme organlarını yönetir. Diğer hayvanlarda görmeye alıştığımızdan daha fazla aşka düşkündürler. Bu aşkı yaşayamayacak durumda onlan akreplerin, olası problemlerini önlemek için bu hayvanların kısırlaştırılması düşünülebilir.

Burçların Uyumu
Hayvanlar İnsanlar

/
Çeviri : Lidya Yegupyan Resimler : Eda Çakmak

Derleme : Hacer Gani