Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Pati Burçları

Kova (21 Oca-18 Şub)

  • Olağanüstü derecede bağımsız ve başına buyruk olur.
  • Gösterişli, göz alıcı görüntüsü vardır.
  • Dikkatini bir yere veremez.
  • Sık sık sinirli bir şekilde ve bir hedefi olmadan ortalarda dolanır.
  • Hayat doludur, herkesle iyi geçinir, fakat yüzeysel bir şekilde.
  • Dış mekânları sever.
  • Karanlığı sevmez, ürkek ve sık sık kendisini güvensiz hisseder.
  • Genellikle mutludur, zaman zaman içine kapandığı da olur.
  • Arada sırada zihni darmadağınıkmış gibi görünür.
  • Sustuğu anlar çok nadirdir.
  • Diğer hayvanlar ve insanlarla birlikte olmayı sever.
  • Genellikle negatif enerjisini atmak için koşar, hoplar, zıplar.
  • Elektrikli aletler veya kabloların yanına yatmayı sever.

Kova hayvanları, canlı birer elektrik teli gibidir. Sadece mecazi anlamda değil, elektrikle ilgili her şeye çok büyük ilgi duyarlar. Örneğin, onları sıklıkla elektrik kablolarının üstüne uzanmış yatarken görebilirsiniz.

Hareketlerinde çok kararsızdırlar, sakin oldukları anlar çok nadirdir ve yönetilmesi oldukça zor hayvanlardır. Karakter veya yaşam tarzı olarak sıra dışı olmayan kişiler kova hayvanlarıyla ilgilenmeyi zorlu bir mücadele olarak nitelendirir.

Kova burcunun enerjisi, bu hayvanların taşkınlık derecesinde heyecanlı ve çılgın olmasına sebep olur. Kova burcu karakter olarak yardımsever ve iyilikseverdir. Dolayısıyla bu hayvanların zor kontrol edilebilir olmadığını göz önünde bulundurmamız gerekir. Onları aynı anda değişik yönlere hareket ederken görebilirsiniz. Dahası dikkatlerini bir şeye verebilme süreleri aşırı derecede kısadır.

Sahibinden almaya ihtiyacı olan şefkat, ilgi için de durum aynıdır. Kısa bir süre okşanmasıyla, başka bir şeye gözü takılıp hemen onunla ilgilenmeye başlaması bir olur.

Ne yazık ki kontrolü kolay olmadığı gibi izini sürmek de oldukça zordur. Kova hayvanı evde yalnız kalıyorsa, ev veya apartmandan kaçabileceği bir yer olmamasına çok özen göstermek gerekir. Eğer kaçabileceği bir nokta var ise, göz açıp kapayıncaya kadar o noktayı bulacağından ve kaçacağından kesinlikle emin olabilirsiniz. Geri dönüş yolunu hatırlayabileceğini varsayarsak -ki kesin değildir- muhtemelen dönecektir, ama kendi istediği zaman.

Tek kelimeyle kova hayvanını karakterize etmek isteseydik "bağımsız" diye nitelendirmek en uygunu olurdu. Kova hayvanları canlarının istediğini yapmalarına izin verilmediği zaman sahiplerine bunu kesin bir dille anlatırlar. Burçlar arasında özgürlüğüne en düşkün olan burç kovadır, bu nedenle kova hayvanları evden kaçtıklarında çok uzak yerlere gidebilirler.

Kova hayvanları herkesle arkadaş olurlar, ancak özel ve derin dostluk kurdukları bir arkadaşları olmaz. Yani herkesle yüzeysel bir arkadaşlıkları vardır ve durum sahipleri için de böyledir. Kova hayvanının aşırı şefkatli bir kucak hayvanı olabileceğini düşünmek mantıklı değildir.

Bu yaratıklar aşırı derecede heyecana ve eğlenceye düşkündür. Eğlence olmadığı zaman ararlar, ancak o da olmazsa eğlenceli bir durum varmış gibi davranırlar. Eğer evinizde bir parti varsa, kova hayvanınız en ön safta tüm misafirleri kendi heyecanlı tarzıyla karşılayacak ve o kargaşada sahibini tamamıyla unutacaktır. Ancak, bu muhtemelen beş dakikadan fazla sürmeyecek ve kova hayvanı kısa sürede yapacak yeni bir şey arayıp bulacaktır.

En uysal kova hayvanı bile hiperaktif, nevrotik, itaatsiz ve disiplinsiz olabilir. Kova, dolaşım sitemi incik ve bilekleri yönettiği için bu hayvanların çevrelerinin ruh hallerini mümkün mertebe yatıştırıcı nitelikte olması gerekir. Özellikle, yumuşak bir müzik ve loş ışıklar çok iyi gelir.

Elektrikli aletlere olan tutkuları göz önünde bulundurularak bu aletlerin güvenliğinden emin olmak gerekir. Kova hayvanı sahibi, hayvanına arkadaş olmaya ve onunla mümkün olduğu kadar çok zaman geçirmeye çalışmalıdır. Aksi takdirde hayvan içine kapanır ve daha çok yaramazlaşarak, nevrotik olabilir. Bu hayvanlara rahatça hareket edebilecekleri geniş ve güvenli alanlar sunulmalı, dışarıya çıkanların çevre ve çevre sakinleriyle haşır neşir olmalarına çalışılmalıdır. İsim ve adres etiketleri asla ihmal edilmemelidir.

Karakter olarak iyidirler; saldırgan olanları çok nadirdir. Aslında sahiplerini de memnun etmeye çalışırlar ama ne yazık ki tahammül güçleri, bir şeye katlanarak yol almaya uygun değildir.

Burçların Uyumu
Hayvanlar İnsanlar

/
Çeviri : Lidya Yegupyan Resimler : Eda Çakmak

Derleme : Hacer Gani