Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Pati Burçları

İkizler (22 May-21 Haz)

  • Çok konuşkan olur, çok faaldir.
  • Şakacıdır, eğlenen insanların arasına katılmak ister.
  • Dikkatini bir yere verme süresi kısadır.
  • Çok iştahlı değildir, genellikle ince yapılı hayvanlardır.
  • Kafası ve boynu ortalama ölçülerden daha uzundur.
  • Gözleri çok parlak ve bakışları anlamlıdır.
  • Sahibine sevgisini gösterme konusunda değişken olur.
  • Çabuk sinirlenir, her an tetikte olur.
  • Bir sirk köpeğini anımsatan tavırlar sergileyebilir.
  • Entrikacı bir yönü vardır.
  • Çok yaramaz ve aşırı derecede meraklıdır.
  • İlgi alanları çok çeşitlidir, kısa sürede bir aktiviteden diğerine geçmeye müsait yapısı vardır.

İkizler burcu hayvanları değişikliğe bayılır. Bu hayvanlara verilebilecek en büyük ceza, onları dış dünyadan yalıtmak olacaktır. Arkadaş edinmeyi, gruplara karışmayı ve sosyalleşmeyi çok severler.

İkizler burcu hayvanının çevresinde daima çeşitli oyuncaklar bulundurmanız ve sürekli onu eğlendirmeniz gerekir. Bu hayvanlar konuşmayı çok severler. Örneğin bir ikizler köpeği kendi ırkına ait başka bir köpekten çok daha fazla havlar. Papağanı geveze olur, kuşları tüm gün şarkı söyler.

Ayrıca ikizler hayvanı çevrelerinde ses ve aktivite olmasından çok hoşlanır, ancak aktiviteler de çeşitli olmalıdır. Örneğin bir ikizler kedisi beş dakika, bir topla oynayıp, hemen arkasından üç dakikalığına bir köpeğin kuyruğu ile oynayacak, daha sonra bundan da sıkılıp yerlerde yuvarlanmaya başlayacaktır. Yorulunca da kanepeye sahibinin yanına gidecektir, fakat muhtemelen bir ya da iki dakikalığına.

Bu hayvanların sezgileri kuvvetlidir, çok zeki olurlar ve onlardan bekleneni çok çabuk kavrarlar. Oyun ve komutları öğrenmekten zevk alırlar. İkizler hayvanının bir insanın yaptığı bir aktiviteyi izleyip, sonra onu taklit etmesi, hiç de alışılmamış bir şey değildir.

Bu hayvanların dinlenecekleri bölgenin sakin olmasına özen gösterilmesi, yeteri kadar dinlenmelerinin sağlanması önemlidir. En küçük bir gürültü bile engellenmelidir, zira uyumak ve horlamak, bir ikizler hayvanının sinir sistemine ilaç gibi gelir.

Pek çok yaratık dünyayı burunları ile algılar, fakat ikizler burcu hayvanının burnu hepsinden daha duyarlıdır. Bu nedenle pek çok ikizler köpeği polisiye işlerde görev alması için seçilir. Ayrıca, ikizler burcu hayvanının beş duyusunun tamamının da diğer burçlara ait hayvanlara oranla, alışılagelmişin dışında keskin ve gelişmiştir. Bu nedenle ikizler burcu hayvanına sunulan yemek, çok lezzetli olmalı ve ona öngörülen diyetin izin verdiği oranda da çeşitli olmalıdır.

Dokunulmak, ikizler burcu hayvanının çok ihtiyaç duyduğu ve her zaman hoşlandığı bir şey değildir. En hafif bir okşamada bile ikizler burcu hayvanı bazen ters tepki verebilir. Sinir sistemleri çok hassas olduğu için hayvanın sahibi, böyle tepkileri, üstüne alınmamalıdır. Onların doğası böyledir.

İkizler burcu hayvanının sinir sistemini, kolları ve omuzları yönetir. Bu hayvanların sahibi sinir sistemi ile yakından ilgilenmelidir. Örneğin hayvan bir maymun veya şempanze ise, onun el ve kollarını zararlı yerlere sokmasını engelleyecek tedbirler almalıdır. Bunun yanında ikizler hayvanı sahibinin, hayvanına sunduğu yiyeceklerin sinir sistemini etkileyecek yemekler olmamasına özen göstermelidir. Özellikle içinde şeker barındıran yiyecekler (şeker hiçbir hayvana verilmemelidir) ve kahve kesinlikle tattırılmamalıdır.

Doğasında zaten belli bir gerilim olması nedeni ile bu hayvanları asla sinirlendirmemek gerekir. Bu hayvanların eğitilirken veya oynatılırken gerilim ve baskıdan uzak yöntemler seçilmelidir.

Sonuç olarak ikizler hayvanı heyecan ve çeşitliliklerden hoşlanır fakat huzura da gereksinim duyar. 

Burçların Uyumu
Hayvanlar İnsanlar

/
Çeviri : Lidya Yegupyan Resimler : Eda Çakmak

Derleme : Hacer Gani