Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Yavru hayvanlara internet profili! (05/12/2007)

Dalyan Belediyesi, yazlıkçıların alıp, dönerken sokağa bıraktığı kedi, köpekler için kayıt şartı başlatıyor. Tüm sahipli hayvanların internette fotoğraflı kaydı olacak.

Muğla'nın Dalyan Belediyesi, sahipsiz hayvanların sokaklarda başıboş dolaşmasının önlemek için ilk olacak bir uygulama başlattı. Hayvanlarını yavrulatmak isteyenler önceden belediyeye bilgi verecek, doğan yavruların fotoğrafları internet ortamında arşivlenecek. Karara uymayanları 250 YTL'lik para cezası bekliyor.

Yazlıkçıların besledikleri hayvanları, dönüşte yanlarında götürmek yerine Dalyan sokaklarına bırakması, belde halkını uzun süredir rahatsız ediyordu. Başıboş dolaşan kedi ve köpekler çevreye de zarar vermeye başladı ve şikâyetler, sivil toplum örgütleriyle belde belediyesini harekete geçirdi.

Hayvanlar kayıt altına alınacak;
Dalyan Belediyesi Zabıta Müdürü Aysel Kahraman, dernek temsilcileri ve hayvanseverler bir platform oluşturdu. Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan'ın da katılımıyla, hayvanların kontrolsüz üremelerinin önüne geçmek için, Hayvan Hakları Kanunu'na dayanarak bir dizi kural belirlendi.

Uygulama başladıktan sonra 30 gün içinde, Dalyan'daki hayvan sahipleri belediyeye gelerek hayvanlarının kaydını yaptıracak, kendilerine verilecek özel kartları hayvanlarının tasmalarına asacak. 16 yaşından küçükler hayvan sahiplenemeyecek. Sokakta hayvanını gezdirenler mutlaka tasmasını ve zincirini takmak zorunda olacak.

Sahibi olan tüm hayvanların fotoğrafları çekilip arşivlenecek, internet ortamına alınacak. Böylelikle kayıp, başıboş bırakılan veya çalınmış hayvanlar görüldüğünde ilgililere bilgi verilebilecek. Önerilerle ilgili kesin karar aralıktaki belediye meclisi toplantısında alınacak, uygulama önümüzdeki ocakta başlayacak. Hayvanlardan sahipli olanların kontrol ve kayıt altına alınmasına öncelik veriliyor. Sahipsiz hayvanlar için de çevre belediyelerle birlikte 2008'de ortak bir hayvan barınağı inşa edilecek. Uygulamaya dayanak olan, Hayvan Hakları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin 'k' bendi şöyle: "Kontrolsüz üremeyi önlemek amacıyla, toplu yaşanan yerlerde beslenen ve barındırılan kedi ve köpeklerin sahiplerince kısırlaştırılması esastır. Bununla birlikte, söz konusu hayvanlarını yavrulatmak isteyenler, doğacak yavruları belediyece kayıt altına aldırarak bakmakla ve/veya dağıtımını yapmakla yükümlüdür."

Tüm Duyuru ve Haberler